| |

Muna päivässä, pirteyttä koko päiväksi

”Syö muna päivässä – saat voimaa, terveyttä ja pirteyttä koko päiväksi”.

Näin kuului mainoislause jo vuosikymmeniä sitten. Sen jälkeen tämä hyvin arkinen raaka-aine on elänyt ylä- ja alamäkeä. On ollut terveellinen, on ollut haitallinen. On ollut kolesterolia kohottava ja on ollut helppokäyttöinen. On ollut turvallinen ja on ollut täynnä vaaroja.

Kananmunalla on vankka asema Marttajärjestön historiassa. Jo 1900-luvun alussa martat antoivat ohjeita ja vinkkejä kanojen pitoa ja munien myyntiin liittyen. Tärkeitä askeleita kohti naisten omia tuloja ja omavaraisuutta, työ joka järjestössä jatkuu edelleen.

Kananmuna on valittu Marttaliiton juhlavuoden (2019) pääraaka-aineeksi. Raaka-aine joka taipuu moneen, munakkaasta kasvonaamioon. Koko tuote hyötykäytössä, hyvin marttamaista!

Onko sinulla suosikkiohje joka sisältää kananmunaa? Onko sinulla jokin muu niksi joka sisältää munaa? Lähetä se minulle osoitteessa micaela.roman@martat.fi!

Tuon mainoksen slogani muuten on aika oiva. ”Kananmuna – ravintomme pikkujättiläinen”.

Kommentit (2)

  1. Hei Kirsi! Kiitos kommentista, hienoa että kananmuna tuntuu hyvältä valinnalta juhlavuoden raaka-aineeksi! Kananmuna on vahvasti osa historiaamme, tämä on mielestäni oiva tapa linkittää menneet ajat ja tämä suuri askel kohti naisten omaa talouden pitoa!
    Kananmunassa viehättää myös se, että munasta on niin moneksi ja martat ovat juuri oikeita kertomaan käyttömahdollisuuksista!

  2. Oivallinen valinta juhlavuoteen tuo kananmuna.
    Martathan perustivat Suomen ensimmäisen organisoidun kananmunien välitystoiminnan maaseudulta Helsinkiin jo paljon ennen Munakunnan perustamista!
    Niin paljossa ollaan oltu mukana, että nykyihminen ei kaikkea tiedäkään.

Jätä kommentti

*