|

Mustaherukka-suklaakakku

Pakasteesta löysin rasian mehukkaan näköisiä mustaherukoita. Ja siitä se ajatus tällä kertaa sitten lähti – päätin tehdä mustaherukkakakun. Yhteishyvän sivuilta löysin mustaherukka-suklaakakun reseptin. Mustaherukka ja suklaa – kyllä kiitos!

Tämän kakun tekemiseen kuluu aikaa; kakun tekeminen paistamisineen vei hieman reilun tunnin ja lisäksi vielä kakun hyydyttäminen jääkaapissa. Käytetty aika palkitaan herkullisella kakulla!

Mustaherukka-suklaakakku

Ainekset 

Suklaakakku:
125 g margariinia
1,5 dl maitoa
4 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
1 dl vahvaa mustaherukkamehua

Mustaherukkakerros:
7 liivatelehteä
2,5 dl mustaherukkaa soseena
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 rkl vettä

Päälle:
200 g mustaherukoita

 

1. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka.

2. Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä.

3. Vaahdota kananmunat ja sokeri.

4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

5. Lisää jäähtynyt suklaaseos sekä kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

6.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä. Irrota kakku vuoasta ja pese vuoka.

7. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

8. Soseuta mustaherukat. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon vatkaten tuorejuusto, marjasose ja sokeri.

9. Kiehauta 1/2 dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet kiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon.

10. Kokoa kakku vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet kakun ja vuoan väliin, jotta täyte pysyy hyvin kakun pinnalla vuokaa irrotettaessa. Kostuta kakkupohja desilitralla mehua. Levitä mustaherukkatäyte kakulle. Hyydytä kakku kylmässä.

11. Lisää marjoja koristeeksi juuri ennen tarjoilua.

Herkullista viikonloppua!

 

Jätä kommentti

*

Jaa sivu