|

Neulepäivä-tapahtumassa martatkin oppivat uutta!

Variskankaan Martat järjestivät yhteistyössä Kajaanin Prisman kanssa Neulepäivän. Tapahtuma ja neuvontapisteen somistus oli Prismassa työharjoittelussa olevan Natalian opintoihin liittyvä myyntityönnäyttö. Toimme mukanamme malliksi neulomiamme pipoja, sukkia ja lapasia.

.

Nämä sukat ovat neulottu Martan juhlasukka-ohjeella. Juhlasukan ohjeen mukaiset värit ovat sininen ja valkoinen, mutta näytillä oli myös Marttaraita-langalla neulottu juhlasukka sekä juhlasukan tekstillinen-versio.

Tuula näytti, kuinka pipoa neulotaan neulekehikolla. Neulontakehikolla voi myös neuloa kaulaliinoja ja muita pieniä asusteita. Lankana käytetään lankaa, jonka puikkosuositus on 8-10 tai puikkosuositukseltaan 5-6 lankaa kaksinkertaisena.

.

Aino (kuvassa oikealla) kertoi meille, miten näin kaunista neulepintaa neulotaan. Tässä Ainon opissa on Raija.

Kässämartta Maire kysyi, että osaanko katsoa villasukan koon, jos sitä en tiedä. En osannut, mutta Maire neuvoi. Eli näin saat selville, minkä kokoinen villasukka on:

Laita mittanauha sukan kantapään reunaa mitan 14 cm kohdalta ja

katso sukan kärjen kohdalta sukan koko. Tämä villasukka on siis kokoa 39.

Nämä Neulontapäivät ovat tosi kivoja! Lankahyllyjen äärellä tapaa toisia neulomisesta innostuneita käsitöiden harrastajia ja vaihdetaan ideoita. Hauskaa hyörinää ja lankojen hipistelyä – ”Mitä lankoja ostan? Minkä värisiä?”.