| |

Nuudelihässäkkä Tanjan tapaan

Työkaverini kertoi aikoinaan työpaikan kahvipöydässä suosikkikananuudelireseptinsä. En tuolloin kirjoittanut reseptiä ylös, joten pyysin nyt uusinnan tuosta ohjeesta. Tällainen Tanjan suosikkiresepti on:

Nuudelihässäkkä Tanjan tapaan

Tarvitset:

nuudeleita
kaalia
porkkana
purjo
kanafileesuikaleita
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mausteita; käytin mustapippuria sekä kaksi nuudelipaketissa olleista maustepusseista ja yhden chilipussin
vettä
0,5 dl öljyä

Vinkki: Voit laittaa myös sipulia, paprikaa ja muita haluamiasi kasviksia.

1. Murskaa nuudelit leivinpaperille uunipellin päälle. Paahda 200 asteessa sen verran, että nuudelit saavat hieman väriä.

HUOM! Muista vahtia uunissa olevia nuudeleita, sillä ne palavat kuulema herkästi!

2. Paista kanasuikaleet kypsiksi pannulla.

3. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi porkkana. Voit tehdä porkkanasta kuorimaveitsellä lastuja. Viipaloi purjo ja muut haluamasi kasvikset. Laita kasvikset uunivuokaan.

4. Sekoita paahtuneet nuudelit ja kanasuikaleet kasvisten sekaan.

5. Keitä vettä ja sekoita kiehuneeseen veteen öljy, sokeri, suola ja mausteet.

6. Kaada neste vuokaan ja sekoita.

7. Anna ruuan hautua useiden tuntien ajan. Haudutin tämän päivän ruokaa hieman reilun kaksi tuntia.

Ei siis pikainen arkiruoka pitkän hautumisajan vuoksi. Mukava valmistaa, kun voi jättää rauhassa hautumaan, eikä tarvitse patojen ääressä kytätä 🙂

Kotiraati suosittelee ja antoi arvosanaksi 5/5!

Kävimme tänään Otanmäen lintuvesialtaalla. Muutamia lintuhavintoja tehtiin, mutta kännykällä ei kyllä kummoisia lintukuvia napattu 😀

Jätä kommentti

*

Jaa sivu