|

Punaherukkavispipuuro ja tunnelmia kesäloman loppuessa

Takapihalle istuttamamme kaksi pientä punaherukkapensasta tuottivat hienon sadon! Keräsin marjoista osan ja muutamiin oksiin jätin marjoja syötäviksi suoraan pensaasta.

Punaherukka-vispipuuro

1 l vettä
n. 5 dl punaherukoita
1 1/4 dl sokeria
2 dl tummia mannasuurimoita

Tummat mannasuurimot sisältävät vehnäjyvän ydinosaa ja kuorikerroksia.

1. Keitä punaherukoita sokerilla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Halutessasi voit siivilöidä marjojen kuoret pois tai soseuttaa ne esimerkiksi sauvasekoittimella. Itse ensin soseutin marjat, sekoitin soseen veteen ja keitin 5 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon mannasuurimot. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Anna puuron jäähtyä.

3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Ripottele pinnalle sokeria. Tarjoile kylmän maidon tai kerman kanssa.

Vispipuuro on mainio aamu-, väli- ja iltapala sekä jälkiruoka.

Prismassa oli jo aikapäiviä sitten riemastuttava koulutarvikkeita -mainoskyltti. Ensimmäisen kerran, kun kesäloman lopussa näen tällaisen mainoksen, tulee aina se sama tunne kuin pikku tyttönä – ihanan jänskättävää, kun alkaa koulu. Vielä on kesälomaa kuitenkin jäljellä muutama päivä, jotka menevät lomailun lomassa arkeen valmistautumisella. Näissä tunnelmissa kohti loman jälkeistä ensimmäistä työpäivää!