|

Raparperikerroskiisseli

Sain ystävältäni muhkeita raparperin varsia. Tein niistä raparperikerroskiisseliä Yhteishyvän reseptillä tehdystä vaniljakiisselistä ja DanSukkerin reseptillä tehdystä raparperikiisselistä. Kiisselin kerrokset sain laittamalla annosmaljan pohjalle ensin vaniljakiisseliä ja sen päälle rapaperikiisseliä. Helppo tehdä ja valmistuu suht nopeasti.

Vaniljakiisseli (Yhteishyvän resepti)

5 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

1. Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.

2. Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla.

3. Jaa vanilja kiisseli annosmaljoihin ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle raparperikiisseliä.

Raparperikiisseli (DanSukker resepti)

Tämän ohjeen mukaan kiisseliä valmistuu enemmän kuin kerroskiisseliannoksiin tarvitset. Kiisseli on hyvää maito tai kerma tilkan kera. Raparperikiisseliä voit tarjota myös pursottamalla annosten päälle kanelilla maustetulla kermavaahtoa.

1 l raparperipaloja
1 ½ l vettä
runsas 1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria (itse käytin ruokokidesokeria)
1 dl perunajauhoja

1. Pilko huuhdotut raparperin varret. Kiehauta raparperipalat talous- ja fariinisokerilla maustetussa vedessä.

2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää seos ohuena nauhana kaataen, hyvin sekoittaen kuumaan liemeen. Anna kiehahtaa.

Kun ripottelet raparperikiisselin päälle sokeria, ei pinnalle muodostu kalvoa.

Tänään jänskätään telkkarin äärellä jääkiekko-ottelua katsottaessa ja europarlamenttivaalien tuloksia odottaessa!

Raparperikerroskiisselin makuista jännittävää sunnuntaita!