| |

Raparperikookosmuffinit

Meidän puutarhan raparperin huima kasvuvauhti innosti minut leipomaan. Ruusu-unelmia ja villasukkia -blogin koekeittiössä ideoitiin tällä kertaa raparperikookosmuffiniresepti. Reseptillä leivotut muffinit ovat ihmiskokein testattu – kotiraati peukuttaa!

Näistä muffineista tulikin juhlamuffinit! Sain nimittäin Marttaliitosta sähköpostin, missä kerrottiin, että minut on valittu liki 170 hakijan joukosta Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäisen järjestämälle Euroopan Parlamentin matkalle joulukuussa. Vau ja jippii! Pukkasi välittömästi matkakuumetta!

Mutta nyt raparperikookosmuffinien ohjeeseen. Valmista ensin hillotut raparperipalat jäähtymään. Voit myös käyttää raparperipaloja hilloamattomina. Kun muffinit ovat uunissa, valmista kuorrute ja laita se odottamaan jääkaappiin muffinien paistumista ja jäähtymistä.

Raparperikookosmuffinit 12 kpl

Valmistusaineet

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kookosjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g ranskankermaa
100 g voita taikinaan ja n. 20 g voita kuorrutteeseen
tuoretta tai pakastettua raparperia paloina
hienoa sokeria tai hillosokeria

Kuorrute

1 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
2 tl jauhettua kanelia

Hillotut raparperipalat

Valmista ensin raparperitäyte.

1. Kuori ja leikkaa raparperit paloiksi.
2. Laita palat kattilaan ja ripottele päälle vähän sokeria.
3. Kun sokeri on sulanut, niin anna raparperien hieman pehmetä miedolla lämmöllä kattilassa. Mikäli käytät pakastimessa olleita raparperin paloja, siivilöi ylimääräinen neste pois.

Raparperikookosmuffinit

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita munasokerivaahtoon.
3. Sekoita taikinaan ranskankerma ja 100 g sulatettu voi.
4. Jaa taikinaa lusikalla muffinssivuokien pohjalle.

5. Ripottele raparperipaloja vuokiin.
6. Täytä vuoat taikinalla.
7. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin.
8. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kanelilla maustettu muffinikuorrute 

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja 20 g sulatettua voita.
Säilytä kuorrutetta jääkaapissa. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.

Muistathan reseptiä lainatessasi mainita, että se on Ruusu-unelmia ja villasukkia -blogista, kiitos!

Raparperikookosmuffinien makuisia toukokuun päiviä!

Jätä kommentti

*

Jaa sivu