Raparperiraitakakku – kahvikakkujen klassikon, tiikerikakun, uusi versio

Siis vau! Ensimmäistä kertaa meidän pihan raparperi on kasvanut näin mahtavasti! Tästä innostuneena päätin kokeilla millainen kahvikakkujen klassikosta, tiikerikakusta, tulisi raparperiraidoilla. Tällainen ohje kokeilustani tuli:


Raparperiraitakakku
Taikinaan tarvitset:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Raparperiraitoihin tarvitset:
n. 7 dl raparperin paloja
vajaa 1 dl hillosokeria
1 tl kanelia
Vuoan voiteluun nokare margariinia ja korppujauhoja.
Näin valmistat:
1) Voitele ja korppujauhota vuoka.
2) Valmista raparperihilloke:
Kuori ja paloittele raparperin varret.
Kiehauta raparperipaloja hillosokerissa niin kauan, että rapaperit hieman pehmenevät.
Valuta ylimääräinen neste pois.
Sekoita joukkoon kaneli.
3) Valmista taikina:
Vatkaa huoneen lämpöinen voi/margariini vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen, välissä hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin.
Sekoita jauhoseos margariini-sokerivaahtoon.
4) Kokoa kakku vuokaan:
Levitä rengasvuoan pohjalle puolet taikinasta.
Levitä rapaperihilloke ja päällimmäiseksi loput taikinasta.
Vedä veitsellä tai nostele/painele taikinaa haarukalla kakun ympäri – näin kakku raidottuu.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti. Kokeile kakun kypsyys tikulla; kun taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.
Anna kakun jäähtyä ennen kakun kumoamista.

Raparperiraitakakun makuista viikonloppua!