Rosetit – vanhan ajan rapea vappuherkku
Rosetit ovat vanhan ajan rapea vappuherkku, jotka kypsennetään öljyssä rosettiraudan avulla. Nimi tulee perinteisestä rosettiraudan ruusumaisesta kuviosta. Ruusukuvion lisäksi on muitakin muotoja, kuten esimerkiksi perhonen.
Ensimmäiset rosetit tein vuosia sitten työkaveriltani lainaamalla rosettiraudalla ja häneltä saamallani reseptillä. Hän kertoi oppineensa rosettien tekemisen aikoinaan emäntäkoulussa. Tuon ensimmäisen rosettien tekemisen jälkeen etsin aina muistaessani pitkin vuotta kaupoista rosettirautaa, mutta eipä vain tahtonut löytyä. Sesonkiajan keittiövälinettä kun ei kauppojen hyllyllä turhaa seisoteta. Löysin rosettiraudan lopulta netistä.
Resepti ja vinkit rosettien paistamiseen löytyvät klikkaamalla tästä KLIK.