|

Sienimuhennostäytteiset kesäkurpitsat

Elokuu on kyllä hienoa aikaa! Saa nauttia puutarhan sadosta, metsämarjoista ja sienistä.

Kävin ystäväni kanssa pienellä metsäretkellä. Retki oli niin yllättäen keksitty, että eipä ole ennen metsässä niin hienoina oltu – pikkukengissä ja leopardihuivi kaulassa. Evääksi ystäväni oli ottanut leipomiaan mustikkapullia ja pillimehua. Keräsimme marjoja, puolukoita ja mustikoita sekaisin samaan rasiaan. Saimme myös hyvän sienisaaliin. Haperoita oli pienellä alueella niin paljon, etten koskaan ennen ollut nähnytkään moista.

Kotona sieniä pakkaseen laittaessani pohdiskelin, että mitä tekisin ruuaksi. Pöydällä oli kesäkurpitsoita ja siitä se ajatus tällä kertaa sitten lähti – tein sienimuhennostäytteisiä kesäkurpitsoja. Tällaisen ohjeen kehittelin:

Sienimuhennostäytteiset kesäkurpitsat

2 kesäkurpitsaa (1/2 kesäkurpitsa ruokailijaa kohti)
2 – 2,5 dl pilkottuja sieniä (mitä tahansa kauden sieniä tai viljeltyjä sieniä)
1 iso sipuli
rypsiöljyä/oliiviöljyä/voita
Koskenlaskija sulatejuustoa/Koskenlaskija Ruoka)
ripaus mustapippuria

1. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat. Tee kesäkurpitsan puolikkaista veneitä; vedä veitsellä muutama viilto ja kuverra sisus lusikalla. Pilko sisus paloiksi leikkuulaudan päällä.

2. Kuori ja hienonna sipuli.

3. Laita liraus rypsiöljyä paistinpannulle. Laita sipulisilppu, sienenpalat ja kesäkurpitsan paloiteltu sisus hautumaan miedolle lämmölle pannulle.

4. Laita sienisipulimuhennoksen sekaan Koskenlaskija -juuston paloja. Itse laitoin noin 70 g. Koskenlaskija Ruoka sopii myös erinomaisesti.

5. Sekoita joukkoon ripaus mustapippuria. Hauduta sipulisienimuhennosta pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä ja kesäkurpitsanpaloista irronnut neste on suurimmalta osin haihtunut.

6. Laita kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipellille ja jaa sienisipulimehennos niille tasaisesti. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa sienimuhennostäytteisten kesäkurpitsaveneiden kanssa riisiä tai leipää.

Mukavia elokuun viimeisiä päiviä!