| |

Suihkuverhosta verho pesuhuoneeseen

Pesuhuoneemme ikkunanpoka kaipasi maalausta. Hioin ensin lohkeilleen maalin hiekkapaperilla, minkä jälkeen pesin pokan maalipesulla. Käytin Teknoksen Rensa Super -maalipesuainetta, joka on yleispesuaine maalattavien pintojen puhdistukseen. Sellaisenaan valmis pesuaine levitetään pestävälle pinnalle, minkä jälkeen pinta pyyhitään puhtaaksi sienellä tai pesuliinalla. Kun poka oli kuivanut, maalasin sen valkoisella Tikkurilan Helmi 80 -kalustemaalilla. Maali soveltuu ikkunanpuitteiden lisäksi myös esimerkiksi kaapistojen, huonekalujen, ovien,listojen, lämpöpatterien ja pönttöuunien maalaamiseen.

Vaihdoimme ikkunassa aiemmin olleen pinta-asennetun sälekaihtimen verhoon. Kiinnitimme verhotangon ikkunan pokaan. Pesuhuoneeseemme sopivan verhotangon löysin K-Raudasta. Tankoa valitessa oli kriteerinä kromiväri, sillä reilu pari vuotta sitten käyttövesiputkisto vaihdettiin pesuhuoneessa pinta-asennettuihin kromisiin vesiputkiin.

Verhon ikkunaan tein suihkuverhosta. Mieleisen suihkuverhon löysin puolestaan Prismasta. Hyödynsin suihkuverhon yläreunassa valmiina olevat kiinnitysrenkaat. Avasin suihkuverhon alapäärmeen, että sain vedettyä alapäärmeessä painonyörin pois. Mittasin ikkunan leveyden ja kavensin verhon niin, että se jäi kuitenkin hieman leveämmäksi kuin ikkuna. Laitoin verhon paikoilleen ikkunaan nähdäkseni,mikä on sopiva pituus verholle. Ompelin alapäärmeen, minkä sisälle laitoin valmiissa verhossa olleen painonyörin. Lopuksi ompelin sivusauman.

Suihkuverhosta tehty verho kuivuu nopeasti ja verhon tekemisessä voi hyödyntää valmiissa verhossa olevat ripustusrenkaat.

Kommentit (2)

  1. Hyvän näköinen verho! Käytin itse samaa ideaa aikaisemmassa asunnossa. Vähemmän näppäränä olin onnellinen, että mitat olivat ok sellaisenaan. Toimi erittäin hyvin.
    Kiitos, kun kerrot myös noista maalaushommista yksityiskohtaisesti. Jos vaikka joskus saisin aikaiseksi, niin tiedän mistä katsoa vinkkejä. Huonekalujutun teemoilta minun oli pakko kysyä isältäni, että miksi pohjamaalia pitää ohentaa. Kunhan olin saanut selvitettyä hänelle ensin, että miksi ihmeessä tuollaisia kysyn, niin kertoi sitten minulle.
    Nimim. Kui varten? ?

    • Kiitos mukavasta palautteesta, nimim. Kui varten? 😀 Ajattelin tosiaan laittaa näistä maalaushommista yksityiskohtaiset päivitykset, niin josko innostaa ja helpottaa muidenkin tarttumista maalipensselin varteen. Mukavaa syksyn alkua!

Jätä kommentti

*