|

Sulo Vilen -pipo ja Tankki täyteen -sarja

Muistatko Tankki täyteen -televisiosarjan? Minä muistan 🙂 Tankki täyteen on TV2 viihdeohjelmien komediaklassikko ajalta, jolloin ei ollut älykännyköitä, Yle Areenaa cMorea eikä Netflixiä. Silloin ei ohjelmia katsottu etu- eikä jälkikäteen, vaan suosikkisarjat katsottiin silloin, kun ne telkkarista tulivat.

Tankki täyteen -sarja kertoo Vilénin huoltoasemasta, missä asiakkaita käy, jos sinne sattuu eksymään. Uudelta ohitustieltä ei ole pääsyä huoltamolle. Sulo Vilénin vakiolause enemmän ja yleensä vähemmän onnistuneiden ostosten perusteluksi on ”kun sai niin halvalla”. Sulon vaimo, Emmi, ja apulainen Ulla huolehtivat baarista. Vanhempiensa luona asuva aikamiespoika Juhana suunnittelee itsenäistymistä. Huoltamon kanta-asiakas on konstaapeli Artturi Reinikainen.

Sulo Vilén muistetaan vihreästä pipostaan. Sen neuloo nopeasti. Ja halvalla. Pipo istuu päähän loistavasti, vaikka sitä ei Sulon persoonallisesta tavasta pitää pipoa päässä ehkä uskoisi.

Tankki täyteen -sarjan jaksot löytyvät Yle Areenasta, johon pääset tästä KLIK.

Sulo Vilén -pipo (ohje ET -lehden nettisivuilta)

Suunnitelija: Minna Metsänen
Koko: Ympärys hieman venyttäen n. 54 cm
Langanmenekki: Novita 7 Veljestä (371) havu 100 g ja tupsuun vähän (010) luonnonvalkoista
Puikot: Sukkapuikot nro 3.5 tai käsialan mukaan.
Mallineuleet: Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *-*. Sileä oikea neule: neulo kaikki krs:t oikein.
Tiheys: 20 s joustinneuletta hieman venyttäen = 10 cm

Ohjeen alkuperäiselle sivulle pääset tästä KLIK.

Näin neulot Sulo Vilen -pipon

1. Luo vihreällä langalla 108 s ja jaa s:t neljälle puikolle. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena ja aloita joustinneule 2 o s:lla.

2. Kun kappaleen korkeus on 3 cm, neulo 1 kerros oikein (= taite). Jatka neulomalla joustinneuletta ja aloita joustinneule 2 n s:lla.

3. Kun kappaleen korkeus on 19 cm, aloita kavennukset. 1. kavennuskerros: neulo *2 o, 2 s nurin yhteen*, toista *-* koko krs:n ajan. Kerroksella kaventui 27 s ja työssä on nyt 81 s. Neulo 2 o 1 n -joustinneuletta 4 krs. 2. kavennuskerros: neulo *1 o, neulo nurja ja sitä seuraava oikea silmukka oikein yhteen*, toista *-* koko krs:n ajan = 54 s. Neulo lopuilla s:illa sileää oikeaa 8 krs.

4. Pujota lanka loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reikä umpeen ja päättele hyvin.

5. Viimeistele työ taittamalla reuna taitteen kohdalta pipon oikealle puolelle ja ompele reuna kiinni harvoilla pistoilla.

6. Tee valkoisesta langasta tupsu (halkaisija noin 6 cm) ja kiinnitä se pipon päälaelle.

Tällä ohjeella neulot nopeasti pipon näille tammikuun pakkasille!