|

Uusi autoni – Peugeot 208

Tämä on uusi autoni, Peugeot 208 <3 Entinen autoni, tuo hyvin palvellut ratsuni, tuli tiensä päähän – Kuusakoskelle. Aikojen saatossa autoon tulleet lukuisat persoonalliset piirteet ja ominaisuudet muuttuivat isompaa korjausta vaativiksi vioiksi. Vein auton eilen romutukseen. Olo oli haikea, sillä olihan autollani ajettu monen monia mukavia matkoja. Tunteet syrjään, tilanne oli väistämätön.

Auton romuttaminen Kuusakoskella oli vaivatonta; he poistivat auton puolestani Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) rekisteristä ja sain virallisen romutustodistuksen, joka päätti vastuuni autosta (ajoneuvovero ja vakuutukset). Ja huom. autosta menee nyt kierrätykseen ja hyötykäyttöön 95 prosenttia!

Hyödynsin tämän vuoden valtion myöntämän romutuspalkkion, kun ostin uuden vähäpäästöisen henkilöauton. Romutuspalkkio oli 1500 euroa, mistä valtion osuus oli 1000 euroa ja autoliikkeen 500 euroa.

Ostin auton Kuopiosta Veljekset Laakkonen -autoliikkeestä, koska olemme tehneet kauppoja heidän kanssaan ennenkin. Sanotaan savolaisista mitä sanotaan, niin kyllä savolaisen automyyjän kanssa autokaupat syntyy. Olin liikkeeseen yhteydessä puhelimitse ja tarjoukset sain sähköpostiini. Kävin toki koeajamassa auton ihan paikan päällä. Ostopäätöksen tehtyäni auto oli valmis luovutukseen parissa viikossa ja kävin hakemassa tänään.

Ajoin itse auton ulos liikkeestä. Kun olimme katsoneet läpi kaikki auton käyttöön liittyvät asiat, lähdin tutustumaan uuteen autooni Kuopion keskustan ja saaristokaupungin läpi ajellen ostoskeskus Matkukseen. Päivän aikana ajoin Kuopiossa 40 kilometriä ennen kuin lähdin ajelemaan kotiin. Pikkuisen kuumotti ajella upouudella autollani, mutta hienostihan se matkanteko sujui – lupsakkaan savolaiseen tapaan!

Tämä kuva oli pakko saada, kun kerran olin autokaupoilla Kuopiossa: uusi autoni ja Puijon torni. Tämän kuvan sain otettua Länsi-Puijon koulun parkkipaikalta. Kutsumusammatti, niin vaisto vei koulumiljööseen kesälomallakin 😉