| |

Uusi autoni – Peugeot 208

Tämä on uusi autoni, Peugeot 208 <3 Entinen autoni, tuo hyvin palvellut ratsuni, tuli tiensä päähän – Kuusakoskelle. Aikojen saatossa autoon tulleet lukuisat persoonalliset piirteet ja ominaisuudet muuttuivat isompaa korjausta vaativiksi vioiksi. Vein auton eilen romutukseen. Olo oli haikea, sillä olihan autollani ajettu monen monia mukavia matkoja. Tunteet syrjään, tilanne oli väistämätön.

Auton romuttaminen Kuusakoskella oli vaivatonta; he poistivat auton puolestani Liikenteen turvallisuusviraston (TraFi) rekisteristä ja sain virallisen romutustodistuksen, joka päätti vastuuni autosta (ajoneuvovero ja vakuutukset). Ja huom. autosta menee nyt kierrätykseen ja hyötykäyttöön 95 prosenttia!

Hyödynsin tämän vuoden valtion myöntämän romutuspalkkion, kun ostin uuden vähäpäästöisen henkilöauton. Romutuspalkkio oli 1500 euroa, mistä valtion osuus oli 1000 euroa ja autoliikkeen 500 euroa.

Ostin auton Kuopiosta Veljekset Laakkonen -autoliikkeestä, koska olemme tehneet kauppoja heidän kanssaan ennenkin. Sanotaan savolaisista mitä sanotaan, niin kyllä savolaisen automyyjän kanssa autokaupat syntyy. Olin liikkeeseen yhteydessä puhelimitse ja tarjoukset sain sähköpostiini. Kävin toki koeajamassa auton ihan paikan päällä. Ostopäätöksen tehtyäni auto oli valmis luovutukseen parissa viikossa ja kävin hakemassa tänään.

Ajoin itse auton ulos liikkeestä. Kun olimme katsoneet läpi kaikki auton käyttöön liittyvät asiat, lähdin tutustumaan uuteen autooni Kuopion keskustan ja saaristokaupungin läpi ajellen ostoskeskus Matkukseen. Päivän aikana ajoin Kuopiossa 40 kilometriä ennen kuin lähdin ajelemaan kotiin. Pikkuisen kuumotti ajella upouudella autollani, mutta hienostihan se matkanteko sujui – lupsakkaan savolaiseen tapaan!

Tämä kuva oli pakko saada, kun kerran olin autokaupoilla Kuopiossa: uusi autoni ja Puijon torni. Tämän kuvan sain otettua Länsi-Puijon koulun parkkipaikalta. Kutsumusammatti, niin vaisto vei koulumiljööseen kesälomallakin 😉

Kommentit (4)

  1. Olipa kiva kirjoitus ja onnea uudelle autolle 🙂
    Meillä on myös ollut pientä autokuumetta tässä kevään ja alkukesän aikana ja juuri mietin tuota romutuspalkkiota. Miten käytännössä tuon romutuspalkkion hakeminen onnistuu? Netissä osui kyllä silmään joitain oppaita asiaan liittyen ja esimerkiksi täällä: https://financer.com/fi/oma-talous/auton-osto-autoliikkeesta/ luki että liikkeestä ostettaessa on sen romutuspalkkion hakeminen helpompaa. Tiedätkö, miten toi romutuspalkkio toimii, jos on tarkoitus ostaa ihan yksityiseltä Nettiauton kautta?

    • Autokuume on kyllä kiva tunne 🙂 Vein vanhan auton romutettavaksi ja sain sieltä romutustodistuksen. Romuttaja ilmoitti auton romutuksesta Trafille (liikenneveroa ei siis tarvitse enää sen jälkeen maksaa) ja vakuutusyhtiöön (vakuutustakaan ei siis luonnollisestikaan enää tarvitse maksaa). Molemmista, Trafilta ja vakuutusyhtiöstä, tuli uusi lasku, missä maksujen päättymisajankohta oli tuo romutuspäivä. Vein romutustodistuksen autoliikkeeseen ja he hoitivat asian siellä eteenpäin eli saavat valtiolta sen 1000 euroa, mikä vähennetään sitten uuden auton hinnasta. Lisäksi autoliike antoi minulle 500 euron alennuksen. Valtion osuus 1000 euroa ja liikkeen 500 euroa. Kampanja on voimassa 31.8.2018 asti. Palkkion saa ainoastaan vaihtaessa auton uuteen vähäpäästöiseen autoon. Kun sitä maksettavaa tietenkin romutuspalkkiosta huolimatta jää, niin lainalla sen saa maksettua. Kauppaa tehdessä kannattaa kysellä asiakkaalle edullista lainaa: matala korko ja kiinnitä huomiota lainan perustamiskustannuksiin sekä lainanhoitokuluihin/kk. Sanot summan, minkä pystyt maksamaan kuukaudessa ja siltä pohjalta liike auttaa sinua myös laina-asioissa. Nyt on hyvä sauma vaihtaa vanha auto uuteen. Mukavia ja miellyttäviä autokauppoja!

  2. Osuipa hyvä teema Ympäristöpäivälle!

    • Ihan sattumalta, mutta hyvin kyllä osui 😀

Jätä kommentti

*

Jaa sivu