|

Verenpisaroita ja Orthexin kierrätysmuoviruukkuja

Syntymäpäiväni on heinäkuussa, mutta sain jo etukäteen lahjaksi kesäkukkia. Kukat ovat Paltaniemen puutarhalta (Kajaani).

Ihastuin verenpisaroihin, joita meillä ei kesäkukkana ole aiemmin ollutkaan. Lajikkeita on yli sata; amppeileihin sopivia rentoversoisia, roikkuvia kuin ruukkuistutuksiin sopivia pystykasvuisia lajikkeita.

Verenpisara on kaunis. Kasvin tiheästi kasvavat kiiltävät lehdet ovat soikeat ja nirhalaitaiset. Kukat ovat torvimaiset ja kasvavat terttuina versojen päissä – kukkien koko, muoto ja väri vaihtelevat hieman lajikkeesta riippuen.

Kokoan tähän päivitykseen saamiani verenpisaroiden kasvatukseen liittyviä ohjeita ja vinkkejä.

Minulle kerrottiin, että verenpisara on helppohoitoinen kesäkukka. Kasvualustan tulee olla ravinteikas, vettä läpäisevä ja ilmava. Kasvi viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisalla kasvupaikalla, menestyy myös varjossa, mutta kukinta jää tällöin vähäisemmäksi. Liian kuumassa verenpisara tiputtaa lehtensä.

Verenpisaraa kastellaan nuppu- ja kukintavaiheessa pitäen kasvualusta tasaisen kosteana. Kukinnan jälkeen kastelua vähennetään ja talven lepokaudella kastellaan niukasti, mutta ei kuitenkaan anneta mullan kuivua kokonaan. Lannoitetaan alkukeväästä syksyyn viikon tai kahden välein. Kukinnan loppupuolella kasvavat marjat poistetaan, niin kasvin ravinteet säästyy ja kukinta pitkittyy.

Koska verenpisaroiden kasvattamisessa kokemukseni on ohuempaakin ohutta, en kirjoittele tähän varenpisaran talvehtimisesta ja uudelleenistutuksesta. Tiedä vaikka palaan tämän osalta asian äärelle vuoden kuluttua ;D

Siirsin verenpisarat isompiin ruukkuihin. Orthexin Epoque-ruukut ovat kevyitä liikutella, pitävät hyvin kosteuden ja kestävät muuten ulkokäytön jopa talvella. Ruukuissa on mukavasti korkeutta, että verenpisara pystyy kasvattamaan juuriaan.

Kierrätyspuutarha-aatteella tein verenpisaroille tason. Laitoin tason jaloiksi molempiin päihin päällekkäin kolme purkutiiltä ja tasoksi kuistin rakennusjätteeksi jääneitä laudanpätkiä. Laudat käsittelin kuistin lattian käittelystä jääneellä terassiöljyllä.

Epoque-ruukut ovat valmistettu 100 % uusiomuovista. Orthex Groupin Kasvien hoito -kategoria on uusiomuovin käytön kannalta edellä kävijä, sillä tänä päivänä kaikki Orthex Groupin kukkaruukut ja parvekelaatikot valmistetaan 100 % uusiomuovista!

Otrhexin kierrätysmuovista valmistettuhin kukkaruukkuihin pääset tutustumaan klikkaamalla tästä KLIK

Orthexin Splash kastelukannu on myös valmistettu 100 % kierrätysmuovista. Orthex Groupin kastelukannut löytyvät täältä KLIK.

Tervetuloa seuraamaan blogiani myös instagramissa KLIK.