|

Vinkkejä lahjapakettien käärimiseen ja lahjapaperirullien säilyttämiseen

Talvi on lähellä. Puista ja pensaista ovat kaikki lehdet tippuneet, nurmikko on jäässä, vesi jäätyy lätäköissä, Rockserin anorakilla ei enää tarkene ja ulkona tuoksuu talvelle. Sisällä kynttilälyhdyt alkavat etsiä paikkojaan ja villasukat lämmittävät iltaisin mukavasti.

Säilytän joululahjapaperit marraskuun alun tuntumasta jouluaattoon saakka sateenvarjotelineessä. Laitan myös lahjanarun, teippirullan ja sakset telineeseen roikkumaan. Siinäpä on tontulle kaikki tarvittavat välineet lahjojen käärimiseen.

Lahjapaperit pysyvät nätisti rullina talous- ja vessapaperirullien hylsyistä tekemilläni pidikkeillä. Tässä ohje:

LAHJAPAPERIRULLIEN PIDIKE

Tarvikkeet:

talouspaperirullan hylsy
lahjapaperia
sakset
liimaa

Leikkaa talouspaperirullan hylsy pituussuunnassa halki.

Leikkaa lahjapaperista pala, joka riittää peittämään hylsyn.

Levitä liimaa hylsyn kaikkiin reunoihin noin 0,5 cm leveydeltä.

Kääräise leikkaamasi lahjapaperipala hylsyn päälle ja tasoittele liimakohdista.

Käännä lahjapaperin reunat hylsyn sisäpuolelle. Leikkaa tarvittaessa lyhyemmiksi. Liimaa lahjapaperin reunat sisäpuolelle. Anna kuivaa.

Kun hylsy on kuiva, laita lahjapaperirulla sen sisään. Voit halutessasi sitoa hylsyn ympärille vielä lahjanarua.

LAHJAPAPERIPALOJEN PIDIKE

Lahjoja kääriessä jää lahjapapereista yli kaiken kokoisia jämäpaloja, joihin voi vallan mainiosti paketoida pienempiä lahjoja tai käyttää muiden lahjojen somistamiseen. Lahjapaperipalat säilyvät käyttökelppoisina vessapaperirullan hylsystä tehdyssä pidikkeessä, joka tehdään lähes samalla tavalla kuin lahjapaperirullien pidike, mutta hylsyä ei halkaista. Lahjapaperipalat laitetaan päällekkein, kääritään yhdeksi rullaksi ja pujotetaan rullan sisälle.

Tarvikkeet

vessapaperirullan hylsy
lahjapaperia
sakset
liimaa

Leikkaa lahjapaperista pala, joka riittää peittämään hylsyn.

Levitä liimaa hylsyn kaikkiin reunoihin noin 0,5 cm leveydeltä.

Kääräise leikkaamasi lahjapaperipala hylsyn päälle ja tasoittele liimakohdista.

Käännä lahjapaperin reunat hylsyn sisäpuolelle. Leikkaa tarvittaessa lyhyemmiksi. Liimaa lahjapaperin reunat sisäpuolelle.

VINKKEJÄ LAHJOJEN KÄÄRIMISEEN

Näiden lahjojen käärimiseen olen käyttänyt kolmea erilaista Ikean lahjapaperia ja paperinarua. Paketoimiseen tarvotsin lisäksi saksia, teippiä ja nitojan niitteineen.

Tämän paketin taittelin toisesta päästä tavallisen paketin tapaan. Paketin toisen pään suljin pari kertaa kääräisten kuin paperipussin. Suljin paketin nitojalla, jolloin samalla kiinnitin pakettiin paperinarusomisteen.

Paperinarusomisteeseen sidoin paperinarulla kolme narun pätkää. Avasin narujen päitä ja levitin lehdyköiksi. Lehdykköjen kärjet jätin avaamatta, kuten narunpäät, joista nidoin somisteen pakettiin.

Lahjan päälle laitoin kaksi eri lahjapaperin suikaletta, jotka teippasin kiinni takapuolelta. Siistin reunan saamiseksi voi suikaleiden reunat kääntää noin 0,5 cm nurjalle puolelle. Tässä paketissa olen taittanut päällimäisen lahjapaperisuikaleen reunat.

Paketin vaikein homma on yleensä päätykolmioiden taittaminen, kun niistä tulee helposti ruman ryppyiset. Tärkeää on painaa ensimmäinen kerros tiukasti lahjaa vasten ja vasta sitten taittaa kolmiot. Liian isoja kolmioita voi leikata pienemmiksi.

Tämän lahjan paketoimiseen käytin kahta eri lahjapaperia. Paperinaru pysyy viistosti paketin päällä pienillä teipin paloilla, jotka ovat paketin sivuilla.

Ensi viikonloppuna (3.-4.11.) on Kätevä & Tekevä 2018 -messut Lahdessa! Olethan muistanut laittaa tapahtuman kalenteriisi?