|

Yhtä juhlaa! Äntligen fest!

Onpa kiva pitkästä aikaa aloittaa jotain uutta! Ensimmäiset sanat uudessa blogissa, ei minkäänlaista tietoa mitä kaikkea tämä tulee sisältämään.

Aloitetaan ihan esittelystä. Olen Micaela Röman, toimin Marttaliiton ja Marthaförbundetin juhlavuoden koordinaattorina. Olethan laittanut vuoden 2019 kalenteriisi, silloin järjestömme täyttää mahtavat 120 vuotta!

Tämän blogin ajatuksena on pitää meidät kaikki ajantasalla siitä mitä juhlavuodelle kuuluu. Missä vaiheessa suunnittelu on, mitä ideoita lukijoilta, Martoilta ja muilta, tulee, ja mitä kaikkea sitten toteutamme juhlavuonna!

Toivonkin että keskustelu on vilkasta ja olen iloinen kaikesta inputista ja ehdotuksista!

Yhdessä – tillsammans

Och då ett av de bärande buden för jubileumsåret är ”tillsammans” så kommer året att firas tillsammans, på två språk. Förbunden sida vid sida.

Jag heter alltså Micaela Röman och jag inledde mitt arbete som jubileumsårets koordinator i början av sommaren. För att samla alla idéer, planer och önskemål ville jag öppna den här bloggen, som ett jubileumsårets eget diskussionsforum. Så, ni är mer än välkomna med kommentarer, frågor och påståenden!

Kan inte lova att jag strikt kommer att hålla mig till jubileumsåret, jag kommer säkert att sväva ut i det som är min egen vardag, kommer inte att låta bli att komma med egna åsikter och kommer garanterat att be er om tips och råd i fråga om allt! En del recept kommer kanske att slinka med, på dagens meny står kållåda enligt farmor Sagas recept. Är det någon som vill ha just det receptet är det bara att hojta till!