Martat neuvoo: Puurokuu, Imatra
Martat neuvoo: Puurokuu, Lappeenranta
Vuoden kasvis-Facebook-live klo 11.00
Kasviskeittiöstä kaikille, Lappeenranta
Kurssilla tutustutaan monipuolisesti erilaisiin kestäviin raaka-aineisiin ja ruokiin sekä innostetaan osallistujia tekemään kasvipohjaisia valintoja arjessa. Kestävä ruokavalio ottaa huomioon ruokavalinnat kestävän kehityksen kannalta. Kurssilla aiheina mm. eläinperäisten tuotteiden vaihtaminen kasviperäisiksi, ruokahävikin vähentäminen, sesongin seuraaminen ja kotimaisuus. Osallistujat saavat mukaansa Kasviskeittiöstä kaikille-reseptivihkosen, jonka resepteistä kurssilla valmistetaan ruokaa. Tietoa kurssista Lappeenranta 11.5.2023 klo 16.30-19.30 Etelä-Karjalan Marttakeskus Kurssin
Ässäkokki-ruokakurssi lapsille, Savitaipale
Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. S-ryhmän kanssa yhteistyössä tehtävillä valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokki-ruokakurssit ovat tarkoitettu 7-12 v. lapsille. Toiminta on maksutonta. Tehdään yhdessä rennolla otteella terveellistä ja maukasta ruokaa! Tapahtumapaikkana Savitaipaleella nuorisotila monitoimikeskus Morovan yhteydessä. Mukaan mahtuu 10
Ässäkokki-ruokakurssi lapsille, Lemi
Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. S-ryhmän kanssa yhteistyössä tehtävillä valtakunnallisilla kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Ässäkokki-ruokakurssit ovat tarkoitettu 7-12 v. lapsille. Toiminta on maksutonta. Tehdään yhdessä rennolla otteella terveellistä ja maukasta ruokaa! Tapahtumapaikkana Lemillä Kuukanniemen Lämppäri. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Lisätietoja:
Martat neuvoo: Monta tapaa leipoa -juurileivonta
Vaalean haapanjuurileivonnan suosio on lisääntynyt. Hapanjuurileipä on vatsaystävällinen vaihtoehto hiivaleivonnalle. Juurileivonta on aikaa vievä prosessi, mutta rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan ja kuoren rapeudella. Tule keskustelemaan ja nappaamaan vinkit kuinka leivotaan leipää juurella Lappeenrannan pääkirjastoon klo 15.00-17.00. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä opintokeskus Siviksen kanssa. Tapahtuma on kaikille avoin ja se on maksuton.
Martat neuvoo: Monta tapaa leipoa -juurileivonta
Vaalean haapanjuurileivonnan suosio on lisääntynyt. Hapanjuurileipä on vatsaystävällinen vaihtoehto hiivaleivonnalle. Juurileivonta on aikaa vievä prosessi, mutta rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan ja kuoren rapeudella. Tule keskustelemaan ja nappaamaan vinkit kuinka leivotaan leipää juurella Lappeenrannan pääkirjastoon klo 15.00-17.00. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä opintokeskus Siviksen kanssa. Tapahtuma on kaikille avoin ja se on maksuton.
Martat neuvoo: Kaikkea kaurasta, Imatra
Monipuolinen kaura maistuu kaikilla aterioilla yhteisessä ruokapöydässä. Kotimainen kaura on pohja monelle terveelliselle tarjottavalle. Tapahtumassa on esillä kauran reitti pellolta pöytään, keskustellaan huoltovarmuudesta ja erilasista kauratuotteista ja niiden käytöstä ruoanvalmistuksessa. Tule keskustelemaan ja nappaamaan vinkit kauran monipuoliseen käyttöön Imatran pääkirjastoon klo 15.00-17.00. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä opintokeskus Siviksen kanssa. Tapahtuma on kaikille avoin ja se on