Kaikkea kaurasta- Facebook-live klo 11.00

Tervetuloa Etelä-Karjalan Martat vinkkaa -Facebook-liveen klo 11:00. Monipuolinen kaura maistuu kaikilla aterioilla yhteisessä ruokapöydässä. Kotimainen kaura on pohja monelle terveelliselle tarjottavalle. Tule mukaan katsomaan vinkit, kuinka käyttää erilaisia kauratuotteita osana ruoanvalmistusta!    

Maailman suurin marttailta ti 13.9. Sadonkorjuujuhlat, Imatran pääkirjasto

Martat kokoontuvat samaan aikaan eri puolilla Suomea viettämään maailman suurinta marttailtaa. Olitpa Martta tai Marttailusta innostunut ja kiinnostunut, tule mukaan yhdessä ystäväsi kanssa juhlimaan ja viettämään marttailtaa kanssamme! Aika: tiistaina 13.9. klo 15.00 – 18.00 välisenä aikana. Paikka: Imatran pääkirjaston ala-aula Neljättä kertaa järjestettävässä Maailman suurimmassa marttaillassa juhlimme yhdessä kohtaamisia ja syksyn satoa. Tärkeintä on

Martat neuvoo – Juhlitaan kotona, Imatran pääkirjasto

Kevät ja kesä on juhlien aikaa. Vieraiden määrä ja juhlien luonne ratkaisevat kuinka paljon etukäteisjärjestelyjä on tarpeellista tehdä. Suuret juhlat vaativat luultavasti enemmän suunnittelua ja järjestelyä. Juhlien luonteesta ja koosta riippumatta on tärkeää suunnitella juhlat hyvin, jotta voit itse nauttia juhlista ja vieraiden seurasta. Neuvontapisteeltämme saa vinkkejä kodin juhlien järjestämiseen, siivoukseen sekä ruoka- ja leivontavinkkeihin

Hurmaavat voileipäkakut, Lappeenranta

Voileipäkakut sopivat juhlaan kuin juhlaan, sillä ne hurmaavat vuodesta toiseen ja koristavat samalla juhlapöydän. Niitä voi tarjota myös aterian alkupalana tai välipalana. Tule voileipäkakkukurssille Marttakeskuksen opetuskeittiöön, jossa valmistamme näyttäviä, herkullisia ja kauniisti koristeltuja voileipäkakkuja. Valmistamme: Kreikkalaista broilerikakkua, Savulohileivoksia, Tapas- ja Hyydytettyä voileipäkakkua sekä vegaaneille sopivan Kasvisvoileipäkakun.   Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 11.5.2022 klo 16.30–19.30

Martat neuvoo – Juhlitaan kotona, Lappeenranta, Kauppakeskus Iso-Kristiina

Kevät ja kesä on juhlien aikaa. Vieraiden määrä ja juhlien luonne ratkaisevat kuinka paljon etukäteisjärjestelyjä on tarpeellista tehdä. Suuret juhlat vaativat luultavasti enemmän suunnittelua ja järjestelyä. Juhlien luonteesta ja koosta riippumatta on tärkeää suunnitella juhlat hyvin, jotta voit itse nauttia juhlista ja vieraiden seurasta. Neuvontapisteeltämme saa vinkkejä kodin juhlien järjestämiseen, siivoukseen sekä ruoka- ja leivontavinkkeihin

Peruttu, Hurmaavat voileipäkakut, Imatra, Mansikkalan koulukeskus, uusi aika

Voileipäkakut sopivat juhlaan kuin juhlaan, sillä ne hurmaavat vuodesta toiseen ja koristavat samalla juhlapöydän. Niitä voi tarjota myös aterian alkupalana tai välipalana. Tule voileipäkakkukurssille Imatran Mansikkalan koulukeskuksen opetuskeittiöön, jossa valmistamme näyttäviä, herkullisia ja kauniisti koristeltuja voileipäkakkuja. Valmistamme: Kreikkalaista broilerikakkua, Savulohileivoksia, Tapas- ja Hyydytettyä voileipäkakkua sekä vegaaneille sopivan Kasvisvoileipäkakun.              

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Imatran pääkirjasto

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Me-talo

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

Martat neuvoo – Kohti Pääsiäistä – ideoita tarjoiluihin ja koristeisiin, Lappeenrannan pääkirjasto

Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja tärkein. Monen mielestä kevät alkaakin juuri tuosta ilon ja valon juhlasta. Ennen pääsiäistä on perinteisesti paastottu eli syöty niukasti. Paastonaika päättyy pääsiäiseen ja sen vuoksi pääsiäisenä on tapana syödä juhlavammin kuin arkena. Perinteisiä suomalaisia pääsiäisen ruokia ovat mm. lampaanliha, suklaamunat, pasha ja mitä olisi pääsiäinen ilman mämmiä? Pääsiäisen ajan

PERUTTU Makua mausteilla – ruoanvalmistuskurssi, Imatra

Rohkaistu mukaan makujen ja maustamisen maailmaan! Tule mukaan ruokakurssille, jossa tutustumme yhdessä erilaisiin ruokakulttuureihin ja tapoihin käyttää mausteita: pirteitä pippureita, tulisia chilejä, lempeitä yrttejä ja kiinnostavia maustesekoituksia. Perinteisiä ja yllättäviä makupareja! Kolmetuntisen kurssikerran aikana saat tietoa ja taitoa mausteista ja niiden käytöstä sekä intoa ja makua arkiruoanvalmistukseen, erityisesti kasvisruokien maustamiseen. Valmistamme kurssilla ateriakokonaisuuden: ”alku- pää-