International Federation for Home Economics (IFHE)

Kuivauskaapista kehitysyhteistyöhön – Maailman kotitalouspäivän seminaari 2017

IFHE:n Maailman kotitalouspäivää vietettiin 31.3.2017 Marttaliiton tiloissa, pääpuhujana europarlamentaarikko, Marttojen varapuheenjohtaja Sirpa Pietikäinen. Katso tallenne Kotitalousopettajien youtube-kanavalta. Kuivauskaappi ja kehitysyhteistyö mainittiiin esimerkkeinä kotitalousalan monenlaisista kestävän kehityksen innovaatioista. Katso, mitkä ovat ne 10 muuta kotitaloustekoa, joilla suomalaiset ovat edistäneet hyvää ja kestävää arkea eri vuosikymmeninä. Kommentaattoreina tutkijatohtori Hanna Posti-Ahokas Helsingin yliopistosta ja Kotitalousopettajien liiton puheenjohtaja, KTaO Anneli Rantamäki.

International Federation for Home Economics, IFHE, on maailmanlaajuisesti merkittävin kotitalousalan kattojärjestö, joka on perustettu vuonna 1908.

  • IFHE:llä on neuvoa-antava rooli YK:ssa ja Euroopan neuvostossa. Järjestössä käsitellään aiheita, jotka koskettavat perheitä, kotitaloutta, ruokaa ja ravitsemusta, terveyttä, kuluttajakysymyksiä ja koulutusta.
  • Järjestöön kuuluu yli 60 maasta 1 500 henkilöjäsentä ja noin 100 organisaatiojäsentä.
  • FIN-IFHE on suomalaisten kotitalousalan asiantuntijoiden verkosto. FIN-IFHEn neuvottelukunta tiedottaa ja hoitaa IFHE:n antamia tehtäviä kansallisesti sekä organisoi Maailman kotitalouspäivän viettoa Suomessa.

FIN-IFHEn suomenkielisille sivuille.

Kansainvälisen IFHE:n nettisivuille.

Ladattavat tiedostot: