Marttailu

Toimimme Lapin maakunnassa. Alueellamme on 43 marttayhdistystä, joissa yhteensä noin 1450 marttaa. Tule mukaan!

Jokainen marttayhdistys toimii omien intressiensä mukaan, huomioiden jäsenten toiveet. Joillakin paikkakunnilla toimii useampi yhdistys. Yhdistykset kohdasta löydät heidän yhteystietonsa.

Marttailemme sekä piirissä että yhdistyksissä – eli teemme mukavia kotiin, arkeen ja omaan hyvinvointiin liittyviä asioita yhdessä mukavassa marttaseurassa!

Marttapiiri, eli Lapin Martat järjestävät kaikille avoimia kursseja iltaisin, joihin on kaikki tervetulleita ilman marttajäsenyyttäkin – tosin marttana saat alennusta kurssihinnasta! Kurssikalenterin löydät tapahtuma -sivultamme.
Päivisin järjestämme ruokakursseja erityisryhmille, kuten nuorille, maahamuuttajille, kuntoutujille tai ikäihmisille. Nämä kurssit ovat ns. suljettuja ja toteutetaan yhteistyönä eri tahojen kanssa. Näistä lisää kysymällä 040-7342636 tai lapin.toimisto@martat.fi.
Lapin Martat ovat vuosittain mukana eri tapahtumissa ja tempauksissa, näistäkin löytyy ilmoitukset tapahtumakalenteristamme!

Marttayhdistykset voivat oppia uutta yhdessä, perustamalla vertaisopintoryhmän. Vertaisopintoryhmässä voi opiskella vapaasti valittavia aiheita tai marttaopintoja kuten taitoavaimia, harrastusmerkkejä tai osaajapassin.

Jos yhdistys saa kokoon viisi, 15-vuotta täyttänyttä jäsentä, vähintään viiteen kokoontumiskertaan, yhteensä kymmeneksi 45 minuutin opintotunniksi, voi se jo hakea tukea toimintaansa opintokeskus Sivikseltä.

Martaksi voit liittyä sivun yläosasta kohdasta liity jäseneksi. Jäsenmaksu on valtakunnallinen, 40 euroa, joka sisältää tasokkaan Martat -lehden (6 numeroa/vuosi).

Muistathan, että marttajäsenyys ei vaadi käyntejä marttailloissa tms. Monet ovat jäseniä vain lehden takia, ja monet marttailevat mieluummin kotona kuin kursseilla. Tyylejä on yhtä monta kuin marttaakin! 🙂
Uusi Martat-sovellus ei vaadi jäsenyyttä!
Tervetuloa mukaan marttatoimintaan!