Työkokeilu- ja palkkatukityöpaikat

Marttojen työelämäpalvelut tarjoaa palkkatuki- ja työkokeilupaikkoja pitkään työttömänä olleille.

Marttojen työelämäpalvelut tarjoaa palkkatukipaikkoja henkilöille, jotka ovat olleet työttömänä työnhakijana vähintään 24 kuukautta edellisen 28 kuukauden aikana. Työpaikat sijaitsevat koululaisten iltapäivätoiminnassa Turussa tai vanhusten Arkiavussa Turussa ja Salossa. Aika ajoin voivat myös toimistosiistijän tai toimistotyöntekijän työpaikat olla avoinna. Oikeutesi ns. 100 %:n palkkatukeen voit varmistaa TE-toimistosta.

Työaika palkkatuetuissa työpaikoissamme on 5 h/pv, 25 h/vk, arkisin ma-pe klo 8–17 välillä. Lisäksi voit hakea soviteltua päivärahaa työttömyysetuuden maksajalta (useimmiten KELA). Työsuhteen kesto on pääsääntöisesti 6–12 kk. Jollet koe vielä pystyväsi viisipäiväiseen työviikkoon, lue lisää kuntouttavan työtoiminnan palveluistamme.

Lisäksi meillä on tarjolla työkokeilupaikkoja samoissa edellä mainituissa tehtävissä. Huomaathan, että työkokeiluun pääsemiseksi ei välttämättä tarvitse olla takana pitkää työttömyyttä. Jos olet kiinnostunut työkokeilusta, varaa aika yhteiseen keskusteluun toimistollamme. Mikäli pääsemme kanssasi sopimukseen, lähetämme sopimuksen TE-toimistoon, joka päättää siitä, onko suunniteltu kokeilu mahdollinen. Työkokeilu toteutetaan aina joko ammatinvalinnallisin perustein tai sen vuoksi, että työnhakija palaa työmarkkinoille pitkän työttömyyden jälkeen. Työkokeilusopimus voidaan tehdä kanssamme 2–6 kuukauden ajaksi. Työaika työkokeilussa on yleensä sama kuin palkkatukityössä: 5 h/pv, 25 h/vk. Terveydellisin perustein TE-toimisto saattaa hyväksyä myös lyhyemmän työkokeiluviikon.

Työkokeiluun osallistuva saa työttömyysetuuden (esimerkiksi työmarkkinatuki) lisäksi 9 euron verottoman kulukorvauksen läsnäolopäiviltä. Saat lisää tietoa työkokeilusta TE-palveluista.

Lisäksi maksamme Turussa arkiavustajille bussikortin sekä työkokeilussa että palkkatuetussa työssä oleville.

Tarjolla olevat työ- ja työkokeilupaikat vaihtelevat kausittain. Aina kannattaa kysyä ajankohtaista tilannetta.

Turussa

Koululaisten iltapäivätoiminnan ohjaajana
Arkiavustajana
Toimitilahuoltajana
Toimistotyöntekijänä

Salossa

Arkiavustajana
Toimistotyöntekijänä

Oletko kiinnostunut? Käy täyttämässä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä.

Teemme lisäksi yhteistyötä esimerkiksi hoiva- ja puhdistuspalvelualan yritysten kanssa. Osa meillä työskentelevistä kerho-ohjaajista tai arkiavustajista hakeutuu alan oppilaitoksiin opiskelemaan koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkintoa tai esimerkiksi hoiva-avustajan opintoja.

Marttojen työelämäpalveluiden työpaikat on kohdistettu pääasiassa vähintään 2 vuotta työttömänä olleille (henkilöille, joilla on oikeus 100 % palkkatukeen, joka on tarkoitettu vain yhdistyksille). Tarkoituksenamme on toimia ponnahduslautana kohti avoimia työmarkkinoita.