Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta Turussa ja Salossa

Lounais-Suomen Martoilla on tarjolla ryhmämuotoista ja yksilömuotoista kuntouttavaa työtoimintaa sekä Turussa että Salossa. Ota rohkeasti yhteyttä Turun osalta Thuaan tai Johannaan ja Salon osalta Sariin, jos sinulla on kysyttävää! Yhteystiedot löydät alta.

Ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta

Salon ryhmään voit päästä mukaan non-stoppina. Salossa ryhmät pyörivät tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Ryhmäkoko Salossa on 8-12 henkilöä. Toimintapäivinä tarjotaan lounas. Mukaan pääsee oman kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan kautta.

Turussa ryhmät alkavat 2–3 kertaa vuodessa. Seuraava ryhmä aloittaa todennäköisesti tammikuussa 2024. Ryhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa klo 10–14, ja sen koko on 8–15 henkeä. Toimintapäivinä tarjotaan lounas.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan ryhmään Turussa, ota yhteyttä Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen tai TE-toimistoon ja varmista, että kuntouttava työtoiminta on mainittu suunnitelmassasi. Ryhmät kokoontuvat keskustassa osoitteessa Yliopistonkatu 33 G, Turku. Perille pääset helposti esimerkiksi busseilla 12, 32 ja 42. Ilmaisia parkkipaikkoja ei valitettavasti ole käytettävissä.

Ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta sisältää monipuolisia työllistymisedellytysten ja arjenhallinnan parantamiseen tähtääviä toimia, joita ovat esimerkiksi:

  • Arjen oppitunnit ja oman elämän hallinta
  • Oman hyvinvoinnin ja jaksamisen lisääminen sekä stressinhallinta
  • Työnhakutaitojen vahvistaminen
  • Tutustumiskäynnit ja retket
  • Kevyt ja helppo liikunta osallistujien kunto ja rajoitteet huomioon ottaen
  • Hygieniapassin suorittaminen
  • Jatkosuunnitelmat
  • Keittiötyöskentely, jossa keskitytään mm. perusruuanvalmistustaitojen lisäämiseen, ravitsemussuosituksiin, hinta- ja erityisruokavaliotuntemukseen (huom. ryhmät eivät ole keittiöpainotteisia)

Yksilömuotoinen kuntouttava työtoiminta

Salossa yksilömuotoista toimintaa järjestetään joko ikäihmisiä tukevassa Arkiavussa tai muissa räätälöidyissä tehtävissä, joista voi kysyä suoraan Sarilta.

Turussa paikkoja on lähinnä koululaisten iltapäivätoiminnassa, jossa kuntoutuja toimii vakituisen henkilökunnan apuna lasten ohjaamisessa. Kuntoutuja osallistuu toimintaan 2–4 päivänä viikossa, 4 tuntia päivässä. Muutamia paikkoja on ajoittain tarjolla myös vanhusten Arkiavussa. Jos kiinnostuit yksilömuotoisesta kuntouttavasta työtoiminnasta, ota yhteyttä Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen tai TE-toimistoon ja varmista, että kuntouttava työtoiminta on mainittu suunnitelmassasi.

Lounais-Suomen Marttojen kuntouttavaa työtoimintaa koordinoivat Turussa Johanna Heinonen, 044 491 8711, johanna.heinonen@martat.fi ja Thua Aalto 050 528 3061, thua.aalto@martat.fi sekä Salossa Sari Pesonen, 044 493 6001, sari.pesonen@martat.fi