Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta Turussa ja Salossa

Lounais-Suomen Martoilla on tarjolla ryhmämuotoista ja yksilömuotoista kuntouttavaa työtoimintaa sekä Turussa että Salossa. Ota rohkeasti yhteyttä Turun osalta Thuaan tai Johannaan ja Salon osalta Sariin, jos sinulla on kysyttävää! Yhteystiedot löydät alta.

Ryhmät

Salon ryhmään voit päästä mukaan non-stoppina. Salossa ryhmät pyörivät tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Mukaan pääsee oman kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan kautta. Ryhmäkoko Salossa on 8-12 henkilöä. Toimintapäivinä tarjotaan lounas.

Turussa ryhmiä järjestetään 2–4 kertaa vuodessa. Seuraava kuntouttavan työtoiminnan ryhmä aloittaa Turussa 5.9.2023.  Ryhmä kokoontuu kahtena päivänä viikossa klo 10–14, ja sen koko on 8–15 henkeä. Toimintapäivinä tarjotaan lounas.

Ryhmämuotoinen kuntouttava työtoiminta sisältää monipuolisia työllistymisedellytysten ja arjenhallinnan parantamiseen tähtääviä toimia, joita ovat esimerkiksi:

  • Arjen oppitunnit ja oman elämän hallinta
  • Oman hyvinvoinnin lisääminen ja stressinhallinta
  • Työnhakutaidot
  • Jatkosuunnitelmat
  • Työnhakutaitojen vahvistaminen
  • Tutustumiskäynnit ja retket
  • Kevyt ja helppo liikunta kunto ja rajoitteet huomioon ottaen
  • Hygieniapassin suorittaminen
  • Keittiötyöskentely, jossa keskitytään mm. perusruuanvalmistustaitojen lisäämiseen, ravitsemussuosituksiin, hinta- ja erityisruokavaliotuntemukseen (huom. Turussa keittiötoiminta on kokonaan remontin vuoksi tauolla syksyyn 2023 asti)

Huomaa, että sopimuksen alkamispäivä on aina maanantai riippumatta ensimmäisestä kokoontumispäivästä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ryhmään, ota Turun osalta yhteyttä Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen, joka ohjaa asiakkaat meille. Turun ryhmä kokoontuu keskustassa osoitteessa Yliopistonkatu 33 G, Turku. Perille pääset helposti esimerkiksi busseilla 12, 32 ja 42. Ilmaisia parkkipaikkoja ei valitettavasti ole käytettävissä.

Yksilömuotoinen KuTy

Salossa yksilömuotoinen toiminta tapahtuu joko ikäihmisiä tukevassa Arkiavussa tai muissa räätälöidyissä tehtävissä, joista voi kysyä lisää suoraan Sarilta.

Turussa tilaa on yksilömuotoisena koululaisten iltapäivätoiminnassa, jossa kuntoutuja toimii vakituisen henkilökunnan apuna lasten ohjaamisessa. Kuntoutuja osallistuu toimintaan 2–4 päivänä viikossa, 4 tuntia päivässä. Muutamia paikkoja on ajoittain tarjolla myös vanhusten Arkiavussa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan toimintaan, ota yhteyttä Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskukseen, joka ohjaa asiakkaat meille.

Lounais-Suomen Marttojen kuntouttavaa työtoimintaa koordinoivat Turussa Johanna Heinonen, 044 491 8711, johanna.heinonen@martat.fi ja Thua Aalto 050 528 3061, thua.aalto@martat.fi sekä Salossa Sari Pesonen, 044 493 6001, sari.pesonen@martat.fi