Apuasi tarvitaan kotitalous- ja yrittäjyyskurssien ja kerhotoiminnan järjestämiseksi Kamerunin naisille ja tytöille. Marttojen kautta lahjoitukset menevät perille luotettavasti ilman turhia välikäsiä.

Lähiruokaa, kotitaloustaioja, sparrausta

Lähiruokaa ja kotitaloustaitoja jo 1162 naiselle. Tukea omaan yrittäjyyteen 458 naiselle. Sparrausta opintoihin ja itsenäiseen elämään 199 tytölle.

Vuosina 2015–2018 marttahanke toimii kuudella Kamerunin alueella, Yaoundéssa, Bamendassa, Marouassa, Bertouassa, Bafoussamissa ja Doualassa. Mukana on ranskan- ja englanninkielisiä naisia, muslimeja ja kristittyjä, yksinhuoltajia, nuoria tyttöjä ja vammaisia naisia.

Marttahankkeen kautta tavoitetaan satoja perheitä ja kymmeniä paikallisia naisryhmiä. Yrittäjyyskurssilla on käsitelty hyvän yrittäjän ominaisuuksia, oman bisnessuunnitelman laatimista, omia tavoitteita ja unelmia ja tietenkin katetuottolaskelmia. Jokainen nainen tekee mentorin johdolla oman bisnessuunnitelman ja suunnittelee, mitkä hankinnat häntä auttaisivat eniten.

Luotoilla on tähän mennessä hankittu mm.

  • patoja ja pannuja ja parannettuja liesiä
  • pesuvateja ja kulhoja
  • isompia jauho- tai papusäkkejä raaka-ainekulujen alentamiseksi
  • hyllyjä tavaroiden ja tuotteiden säilytykseen

Nuorissa tytöissä on tulevaisuus

450 nuorta 13-20-vuotiasta tyttöä on mukana ACESF-CA-järjestön kerhotoiminnassa kuudella eri paikkakunnalla. Tytöt saavat tukea oman koulupolkunsa, uransa ja elämänsä suunnittelussa. Heidän kanssaan tehdään opintokäyntejä sairaaloihin, vammaisten asuntoloihin ja muihin laitoksiin, jossa sosiaali- ja kotitalousalan tutkintoa voi soveltaa omasa työsään. Myös lisääntymisterveydestä keskustellaan. Tavoitteena on tukea heitä oman elämän suunnitteluun ja hallintaan.

Ajankohtaista: Järjestä Kattilamatka Kameruniin! Kokkausta, koruja, tietoa ruokaturvasta ja naisten elämästä Kamerunissa

Marttayhdistysten käyttöön on valmistunut ruokakurssi- ja koruaskarteluaineisto nimeltä Kattilamatka Kameruniin. Kurssiaineistoa saa omasta piiristä. Kaikissa piireissä toimii myös vapaaehtoisia koulutettuja kv-marttoja. Nämä vapaaehtoiset vievät Kamerun-iltoja paikallisyhdistyksiin.

Martat-lehden juttu Kamerunista

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2017/741

Lupa voimassa: 2.8.2017–1.8.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Lupa myönnetty 27.7.2017. Keräysvarat käytetään keräyskauden aikana ja välittömästi kauden jälkeen.

Keräystili: Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066, tiedonantoihin mielellään marttayhdistyksen ja/tai järjestetyn tilaisuuden nimi.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Terhi Lindqvist, p. 050 516 9412, terhi.lindqvist (at) martat.fi

Jaa sivu