Kamerunin köyhät naiset ja kotitalousopiskelijatytöt 2012–2021

Hanke on päättynyt ja ACESF-CA jatkaa työtään naisten, tyttöjen ja perheiden hyvinvoinnin eteen niillä materiaaleilla ja koulutuksia hyödyntäen, joita Martta-hankkeen aikana luotiin.

Lähiruokaa, kotitaloustaitoja, sparrausta

Lähiruokaa ja kotitaloustaitoja jo 1508 naiselle. Tukea omaan yrittäjyyteen 506 naiselle. Sparrausta opintoihin ja itsenäiseen elämään 618 tytölle.

Vuodesta 2015 vuoteen 2021 marttahanke toimi kuudella Kamerunin alueella, Yaoundéssa, Bamendassa, Marouassa, Bertouassa, Bafoussamissa ja Doualassa. Mukana oli ranskan- ja englanninkielisiä naisia, muslimeja ja kristittyjä, yksinhuoltajia, nuoria tyttöjä ja vammaisia naisia.

Marttahankkeen kautta tavoitimme satoja perheitä ja kymmeniä paikallisia naisryhmiä. Yrittäjyyskurssilla on käsitelty hyvän yrittäjän ominaisuuksia, oman bisnessuunnitelman laatimista, omia tavoitteita ja unelmia ja tietenkin katetuottolaskelmia. Jokainen nainen teki mentorin johdolla oman bisnessuunnitelman ja suunnitteli, mitkä hankinnat häntä auttaisivat eniten.

Nuorissa tytöissä on tulevaisuus

Sadat tytöt osallistuivat ACESF-CA-järjestön kerhotoimintaan kuudella eri paikkakunnalla. Tytöt saivat tukea oman koulupolkunsa, uransa ja elämänsä suunnittelussa. Heidän kanssaan tehtiin opintokäyntejä sairaaloihin, vammaisten asuntoloihin ja muihin laitoksiin, joissa sosiaali- ja kotitalousalan tutkintoa voi soveltaa omassa työsä. Myös lisääntymisterveydestä keskusteltiin. Kerhotoiminnan tavoitteena oli tukea heitä oman elämän suunnitteluun ja hallintaan.

Martat-lehden juttu Kamerunista