Kamerunin köyhät naiset ja kotitalousopiskelijatytöt 2019-2020

Apuasi tarvitaan kotitalous- ja yrittäjyyskurssien ja kerhotoiminnan järjestämiseksi Kamerunin naisille ja tytöille. Marttojen kautta lahjoitukset menevät perille luotettavasti ilman turhia välikäsiä.

Lähiruokaa, kotitaloustaitoja, sparrausta

Lähiruokaa ja kotitaloustaitoja jo 1508 naiselle. Tukea omaan yrittäjyyteen 506 naiselle. Sparrausta opintoihin ja itsenäiseen elämään 618 tytölle.

Vuosina 2019–2020 marttahanke toimii kuudella Kamerunin alueella, Yaoundéssa, Bamendassa, Marouassa, Bertouassa, Bafoussamissa ja Doualassa. Mukana on ranskan- ja englanninkielisiä naisia, muslimeja ja kristittyjä, yksinhuoltajia, nuoria tyttöjä ja vammaisia naisia.

Marttahankkeen kautta tavoitetaan satoja perheitä ja kymmeniä paikallisia naisryhmiä. Yrittäjyyskurssilla on käsitelty hyvän yrittäjän ominaisuuksia, oman bisnessuunnitelman laatimista, omia tavoitteita ja unelmia ja tietenkin katetuottolaskelmia. Jokainen nainen tekee mentorin johdolla oman bisnessuunnitelman ja suunnittelee, mitkä hankinnat häntä auttaisivat eniten.

Luotoilla on tähän mennessä hankittu mm.

  • Patoja ja pannuja ja parannettuja liesiä,
  • pesuvateja ja kulhoja,
  • isompia jauho- tai papusäkkejä raaka-ainekulujen alentamiseksi,
  • hyllyjä tavaroiden ja tuotteiden säilytykseen.

Nuorissa tytöissä on tulevaisuus

Jo 608 13-20-vuotiasta tyttöä on osallistunut ACESF-CA-järjestön kerhotoimintaan kuudella eri paikkakunnalla. Tytöt saavat tukea oman koulupolkunsa, uransa ja elämänsä suunnittelussa. Heidän kanssaan tehdään opintokäyntejä sairaaloihin, vammaisten asuntoloihin ja muihin laitoksiin, jossa sosiaali- ja kotitalousalan tutkintoa voi soveltaa omasa työsään. Myös lisääntymisterveydestä keskustellaan. Tavoitteena on tukea heitä oman elämän suunnitteluun ja hallintaan.

Tue työtämme lahjoituksella.

Martat-lehden juttu Kamerunista

Keräystili

Danske Bank FI15 8000 1570 4855 90 /Marttojen kehitysyhteistyö, viite 2066

Keräyslupa

Poliisihallitus keräyslupa RA/2020/857. Lupa on myönnetty Marttaliitto ry:lle 15.7.2020 ja se on voimassa 1.8.2020 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lisätiedot

Marttaliiton kehittämispäällikkö Terhi Lindqvist, terhi.lindqvist (at) martat.fi, p. 050 516 9412.