Ratkaisu:Martta on Marttaliiton kaikille avoin kilpailu, jolla etsitään suomalaisten arkea helpottavaa innovaatiota. Keksitkö sinä jotain yhtä hyödyllistä kuin esimerkiksi astiankuivauskaappi? Innovaatiosi voi olla tekninen laite, tuote tai palvelu, tai jotain ihan muuta. Edellytämme ainoastaan, että ratkaisu on kestävän kehityksen mukainen.

Kilpailusäännöt

Kilpailuun voi osallistua yksin tai tiiminä. Sama kilpailija voi osallistua kilpailuun usealla työllä. Kaikki hyvät ideat ovat tervetulleita! Martat, yhdistykset ja piirit, yrittäjät ja työntekijät, opiskelijat ja tutkijat – lähtekää mukaan ideoimaan ja kehittelemään jotakin ennennäkemätöntä ja tarpeellista.

Lue tarkemmat kilpailusäännöt

Kilpailusarjat

Kilpailussa on kolme sarjaa, joissa jaetaan palkintoja. Pääpalkinto on 10 000 euron suuruinen. Raha tulee käyttää idean edelleen kehittämiseen. Palkintoja jaetaan myös opiskelijoille ja martoille. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Kilpailuaika

Kilpailuaika alkaa 20.4.2018 ja kestää vuoden loppuun saakka, päättyen 31.12.2018. Voittajat julkaistaan 27.4.2019 Marttaliiton vuosikokouksen yhteydessä.

Kilpailun tuomaristo

  • Helena Hyvönen, professori emerita, Aalto Arts
  • Anne Mujunen, projektipäällikkö, Joensuun kaupunki
  • Johanna Mäkelä, Dekaani, professtori, Helsingin yliopisto
  • Merja Rehn, asiantuntija, Kiertotalous – Kestävä ruokajärjestelmä, Sitra
  • Tiia Rita, markkinointipäällikkö, Kiilto Clean
  • Mika Sarimo, Founder, Wise & Sally

Lisäksi tuomaristoon kuuluvat Marttaliiton puheenjohtaja ja pääsihteeri sekä tuomariston sihteerinä johtava asiantuntija Marjahelena Salonen.


Ilmoittautumislomake

Löydät ilmoittautumislomakkeen täältä.

Jaa sivu