Facebookin Martat vinkkaa -sivuilla julkaistaan joka viikko tiistaivinkkejä lapsiperheille. Tälle sivulle on koottu vinkit viikkojen varrelta.

 

 

 

 

PEHMOLELUT RAIKKAAKSI RUOKASOODALLA
Marttojen ekovinkki tälle tiistaille – tiesitkö, että pehmolelut voi raikastaa ruokasoodalla ilman vesipesua? Tee näin:
1. Ripottele pehmolelujen päälle ruokasoodaa
2. Imuroi lelut 15 minuutin kuluttua

 

 

 

 

 

HYVÄ HETKI KURKISTAA PAKASTIMEEN
Löytyykö pakastimesta vielä viime kesän mustikoita tai muita marjoja? Kotimaisista pakastemarjoista saat tehtyä ihanan tuorekiisselin vauvalle, katso ohje täältä.

 

 

 

 

 

MITEN SAADA LAPSET INNOSTUMAAN KASVIKSISTA?
Vinkiksi seuraavalle kauppareissulle: Anna lapsen itse valita jokin hauska tai ihan uusi kasvis kaupasta. Tutkikaa ja maistelkaa sitä yhdessä kotona, ennakkoluulot karisevat huomaamatta!

 

 

 

 

 

ITSE TEHDEN SÄÄSTÄT
Tiesitkö, että saat valmistettua kotitekoista liha- tai kalasosetta vauvalle neljä purkillista yhden kaupasta ostetun hinnalla? Katso lisää vinkkejä vauvanruokiin täältä.

 

 

 

 

ARJEN RYTMIÄ VIIKKOKALENTERIN AVULLA
Säännölliset ruoka-ajat rytmittävät päivää ja luovat pohjaa myös koko perheen terveellisille ruokatottumuksille. Voit käyttää arjen suunnitteluun Marttojen viikkokalenteria; merkkaa kalenteriin ruoka-ajat ja muut sovitut menot, suunnittele etukäteen myös viikon kauppareissut. Voit tulostaa oman viikkokalenterin lapsiperhesivuiltamme.

 

 

 

 

TAHRAT POIS
Tahranpoistossa tärkeää on tunnistaminen ja nopeus. Ensiavuksi tuoreeseen mustikkatahraan vaatteessa kannattaa kokeilla kuumaa, banaanitahraan sen sijaan kylmää vettä ja käsitiskiainetta. Katso jatkokäsittelyvinkit Marttakoulun tahranpoistosivuilta.

Jaa sivu