Lelutkin kaipaavat pesua säännöllisin väliajoin. Pesupäivään voi osallistua koko perhe. Mikä onkaan hauskempaa kuin läträtä vedellä ja samalla saada lelut puhtaaksi. Legoille ja dubloille voi tarjota kylvyn ja pehmolelut taas puhdistuvat ruokasoodalla ja tuuletuksella.

Legot ja dublot ja muut muovilelut:
Laita lelut vedellä täytettyyn ämpäriin tai kylpyammeeseen. Käsitiskiaine sopii puhdistusaineeksi ja siitä saa myös kunnon vaahtokuplia. Oikein likaisia leluja voi puhdista tiskiharjalla. Varmistathan, ettei lelussa ole osia, joita vesi voisi vahingoittaa. Huuhtele lelut hyvin ja kuivaa lopuksi pyyhkeellä.

Pehmolelujen pesu:
Pehmolelut voi tuulettaa tai ravistella. Jos rakkaan pehmolelun voi pestä koneessa, pane se pyykkipussissa pesukoneeseen. Tarkista pesun jälkeen, että irtonaisia osia sisältävät lelut ovat edelleen kunnossa.
Hauska tapa: Laita pehmolelu tiiviiseen pussiin, esimerkiksi isoon minigrip-pussiin. Lisää pussiin pari ruokalusikallista ruokasoodaa ja ravistele kunnolla! tai anna mieluummin lapsen ravistella. Lelupolo on yltä päältä ruokasoodassa. Anna vaikuttaa 15-30 minuuttia ja pudistele tai pyyhi ruokasooda pois.

Puu- ja muovilelujen pesu:
Leluja voi pyyhkiä kostealla liinalla. Jos lelut ovat kovin likaisia voit käyttää ruokasooda vettä. Sekoita 2 ruokalusikallista ruokasoodaa 2 desilitraan lämmintä vettä. Kasta liina liuokseen ja pyyhi lelut puhtaaksi.

Muistathan, ettei mekaanisia tai elektronisia osia sisältäviä leluja voi pestä.