Vastuullista puutarhanhoitoa

Poimi tästä vinkit vastuulliseen puutarhanhoitoon, innostu hoitamaan kotipihaa ja kasvattamaan ruokaa itse, ja huomaat miten hauskaa ja hyödyllistä se on!

Martat kannustavat vastuulliseen puutarhanhoitoon ja kasvattamaan ruokaa itse.  Näiltä sivuilta löydät viljelyohjeita ja vinkkejä vastuulliseen puutarhanhoitoon ja kotitarveviljelyyn. Jaa sinäkin omat vinkit Facebookissa ja Instagramissa #monimuotoinenkotipiha #kotipiha #vastuullinenpuutarhanhoito #martat #marttailu.

Kesällä on ihana seurata kasvin kasvua ja hoitaa puutarhaa. Kasvimaalla voit puuhastella monenlaisia askareita ja samalla teet myös tärkeitä valintoja. Valitsemalla kestäviä ja luonnonmukaisia työtapoja, käyttämällä eloperäisiä lannoitteita ja kierrättämällä huomioit myös ympäristön ja tuet luonnon monimuotoisuutta. Sato omalta kasvimaalta maistuu mahtavalle ja se kannattaa kerätä tarkkaan talteen!

Monimuotoinen kotipiha

Tule mukaan tutkimaan ja rakentamaan monimuotoista kotipihaa iloksi itselle ja hyödyksi ympäristölle.

Monimuotinen kotipiha hanke - Tule mukaan! Lue vinkit Monimuotoinen kotipiha oppaasta

Vaali pihan nokkosia!

Nokkonen on monikäyttöinen ja arvokas luonnonkasvi. Nokkosta voi syödä, käyttää lannoittamiseen ja kasvinsuojeluun. Se on myös kuitukasvi perhosten tärkeää ravintoa.

Lue lisää nokkosesta

Tunnetko rikkakasvit

Monet luonnonkasvit ovat harmittomia ja lisäävät kotipihaan monimuotoisuutta. Kasvimaalta rikkakasvit poistetaan mekaanisesti kitkemällä ja haraamalla.

Lue lisää rikkakasveista

Haaveena oma kasvimaa?

Tee haaveesta totta ja perusta kasvimaa kotipihalle tai kesämökin pihalle. Jos pihaa ei ole, vuokraa viljelypalsta.

Katso ohjeet kasvimaan perustamiseen.

Lue lisää vastuullisia vinkkejä

Kylvä kukkia pörriäisille.

Kylvökukat kasvavat nopeasti, kukkivat ihanasti ja hukuttelevat pihaan pölyttäjiä ja muita pörriäisiä! Siemenet ovat edullisia ja kasvattaminen helppoa.

Katso ohjeet

Katso vinkit pihan suunnitteluun

Oma pienikin puutarha antavat valtavasti mahdollisuuksia toteuttaa omia haaveita. Mitä paremmin ymmärrät luontoa ja sen toimintaa, ja tunnet oman pihan lähtötilanteen, sitä paremmin onnistut toteuttamaan haaveesi.

Lue lisää

Tunnetko haitalliset vieraslajit

Havainnoi, tunnista, torju ja ilmoita.

Lisätietoa vieraslajeista

Puutarhanhoito on mukavaa

Puutarha voi olla pieni tai suuri, yksi kukka, marjapensas tai rehevä kasvitarha - juuri sellainen kuin sinä haluat.

Lue lisää