|

|

23. Valtakunnallinen sienipäivä 26.8.2017

Suomen Luonnon päivänä lauantaina 26.8. vietetään myös marttojen valtakunnallista sienipäivää. Päivän aikana koulutetut sienineuvojamme tutustuttavat kansalaisia ruokasieniin, näköislajeihin ja myrkkysieniin. Eri puolilla Suomea järjestettävissä tapahtumissa tarjotaan myös vinkkejä sieniruokien valmistamiseen sekä sienien säilöntään.

Martat viettivät ensimmäisen kerran valtakunnallista sienipäivää vuonna 1994. Tämän jälkeen päivää on vietetty yhtä poikkeusta lukuun ottamatta joka vuosi. Ensimmäinen sienipäivä oli sunnuntai, mutta nykyisin päiväksi on vakiintunut elokuun viimeinen lauantai.

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teema Yhdessä näkyy monella eri tavalla Marttojen valtakunnallisen sienipäivän ohjelmassa. Marttapiirien ja -yhdistysten järjestämiin tapahtumiin on tänä vuonna pyydetty mukaan useita erilaisia yhteistyökumppaneita, muun muassa sieniseuroja, kuntien jäteyhtiöitä, luonnonvara-alan opiskelijoita ja 4H-yhdistyksiä. Mukana on myös Metsähallituksen luontopalvelut.

Tänä vuonna myös liput nousevat salkoihin luonnon puolesta ympäri Suomea, sillä päivä on saanut oman kertaluontoisen juhlaliputuksen Suomessa osana itsenäisyyden juhlavuotta.

Katso kaikki sienipäivän tapahtumat täältä

Katso kaikki muut Suomen Luonnon päivän tapahtumat täältä