Junnukokit, 7 – 12 vuotiaat, Lättykestit to 12.1.

Lättytaikinaan voi upottaa  pinaattia, porkkanaa, hernerouhetta jne.   ja nesteenä perinteisen maidon tilalta kookosmaitoa, piimää, erilaisia mehuja …. Näillä lättykesteillä paistamme  erilaisia lättyjä sekä suolaisin ja makein täyttein.  Täytteiksi otetaan jotain tavanomaisesta  poikkeavaa.   Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 15 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan

Martan koti ja keittiö- Makua mausteilla to 3.11.2022 klo 17-20

Pippurin ihana polte, tuoreen inkiväärin ja yrttien tuoksuja, voin sihahdus kuumalla pannulla….  Tuoksut, maut ja tuntemukset ovat kaikki läsnä ruoassa.  Ruoan kautta voimme matkat niin lapsuuteen kuin makumuistoihin elämän varrella kuin unelmoida retkistä jopa maailman kaukaisimpiin kolkkiin. Mausteita käyttämällä voimme tuoda ruokaan syvyyttä ja uusia ulottuvuuksia ja tietysti lisätä makua. Kurssilla valmistamme aterian käyttäen erilaisia

Keittiötiimi, Makumatka Välimeren kautta Lähi-Itään to 19.1.

Välimeren ja Lähi-Idän ruokakulttuuri on rikas ja kiehtova. Keittiöissä yhteistä ovat erilaiset alkupalat ja runsas mausteiden ja kasvisten, erityisesti munakoison käyttö. Kurssilla valmistetaan eri maiden tyypillisiä ruokia. Kurssilta saat mukaasi painetun ohjekirjasen. Lisätietoja Heli Similä p. 041 311 8802 Hinta 45 €, martoille 40 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikorttilla. Ota kurssille mukaan

Martan koti ja keittiö/ Vaalea hapanjuurileivonta ti 25.10. 2022

Juurileivontakurssi – Opi leipomaan hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit vaaleahapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen

Karjalaiset piirakat to17.11.2022 klo 17 -20 Lapsi-aikuinen kurssi, maksuton

Karjalainen ruokakulttuuri on tullut koko Suomen suosikiksi. Peruna, sienet, marjat, järvikalat ja liha ovat karjalaisen keittiön keskeisimmät raaka-aineet, joista syntyvät koko maan tuntemat herkut: padat, piirakat ja paistit. Karjalainen keittiö kuuluu idän uuniruoka-alueeseen. Uunissa paistuvat mm. Karjalan lukuisat piirakat: sultsinat, tsupukat, kukkoset, pyöröt ja vatruskat – ja mahtuupa uuniin vielä rieskaa ja rinkeliäkin. Monet karjalaiset

Martan koti ja keittiö – Gluteeniton leivonta, KURSSI ON TÄYNNÄ

Tarvitsetko lisävarmuutta gluteenittomaan leivontaan? Tänä iltana perehdymme gluteenittoman leivonnan saloihin.  Valmistamme hiivataikinat,  joista tehdään pullaa ja sämpylöitä tai leipää Valmistamme myös suolasta ja makeaa piirakkaa. Nämä nautimme teen kera. Hinta 40 €, martoille 35 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit

Martan koti ja keittiö- Monta tapaa leipoa – suolaiset leivonnaiset arkeen ja juhlaan to 24.11.2022 klo 17 -20

Tällä kurssilla leivotaan yhdessä herkulliset suolaiset leivonnaiset ja ruokaisat välipalat, joilla ravitset sekä mieltä että kehoa. Tutustutaan eri ruokakulttuurien leivonnaisiin ja maistetaan uusia makuja, perinteisempiä leivonnaisia unohtamatta.  Kurssilta saat mukaasi  Monta tapaa leipoa- ohjekirjasen. . Lisätietoja Heli Similä p.041 311 8802  Hinta 42 €, martoille 37 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikorttilla tai mukaan

Martan koti- ja keittiö – Kotikeittiön kalaruoat ti 18.10.2022 klo 17-20

Kotimaisen kalan, ja erityisesti järvikalan syöminen, on mitä parhain ympäristöteko. Kotikeittiön kalaruokia -kurssilla opetellaan käsittelemään kalaa, pohditaan kestävää kalankäyttöä ja valmistetaan herkullisia kalaruokia kotimaisesta kalasta. Erityisen huomion saavat herkulliset ja liian vähäiselle käytöllä jäävät järvikalat. Tutustumme myös suomalaisten kalasäilykkeiden käyttöön ruoanvalmistuksessa.  Saat mukaasi Kotikeittiön kalaruokia ohjekirjasen. Lisätietoja Heli Similä p. 041 311 8802 Hinta 43

Martan koti ja keittiö – Ruokailoa ikävuosiin ti 18.10.2022 klo 10-13

Tasapainoinen ruokavalio pitää mielen virkeänä, ylläpitää terveyttä ja edistää hyvinvointia läpi elämän. Ruokailoa ikävuosiin -kurssilta saat ideoita monipuolisten ja ikäsi huomioivien aterioiden valmistamiseen. Kurssilla valmistetaan helppoja, hyvältä maistuvia, värikkäitä ja proteiinipitoisia ruokia. Kurssi sopii myös sinulle, joka haluat valmistaa parempaa ruokaa ikääntyvälle läheisellesi.  Saat mukaasi Ruokailoa ikävuosiin ohjekirjasen. Hinta 40 €, martoille 35 €. Maksu

Karjalaiset piirakat to 25.8.2022 klo 17 -20 Lapsi-aikuinen kurssi, maksuton

Karjalainen ruokakulttuuri on tullut koko Suomen suosikiksi. Peruna, sienet, marjat, järvikalat ja liha ovat karjalaisen keittiön keskeisimmät raaka-aineet, joista syntyvät koko maan tuntemat herkut: padat, piirakat ja paistit. Karjalainen keittiö kuuluu idän uuniruoka-alueeseen. Uunissa paistuvat mm. Karjalan lukuisat piirakat: sultsinat, tsupukat, kukkoset, pyöröt ja vatruskat – ja mahtuupa uuniin vielä rieskaa ja rinkeliäkin. Monet karjalaiset