Keittiötiimi / Makeat juhlakakut to 19.5.2022

Kevät on juhlien aikaa.  Tällä kurssilla valmistamme perinteisen täytekakun ja hyytelökakun. Kurssilla saat vinkkejä kostutukseen, täytteisiin, kuorrutteisiin  ja koristeluun. Kurssin ollessa täynnä, voit varata varapaikan lähettämällä sähköpostilla yhteystietosi osoiteeseen pohjois-pohjanmaan@martat.fi.  Mikäli kurssilta vapautuu paikka, olemme sinuun yhteydessä. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 40 €, martoille 35 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä,

Martan koti ja keittiö/ Kasviskeittiöstä kaikille to 15.9.2022

Tällä kurssilla kokataan yhdessä kaikille sopivia kasvispainotteisia herkkuja – aamupalalta lounaaseen ja päivälliseltä iltapalaan. Kurssilla keittiö täyttyy kasviksista ja erilaisista kasvipohjaisista ruoanvalmistustuotteista. Kokeillaan ennakkoluulottomasti uutta ja herkutellaan kestävillä kasvispainotteisilla aterioilla. Saat mukaasi Kasviskeittiöstä kaikille ohjekirjasen. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 40 €, martoille 35 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikorttilla tai

Keittiötiimi / Suomalaiset sapakset to 5.5.2022

Sapakset ovat suomalainen versio tapaksista, pienistä espanjalaista suupaloista. Sapakset pohjautuvat suomalaiseen ruokaperinteeseen, ne valmistetaan kotimaisista raaka-aineista, kuten kalasta, marjoista, vihanneksista, juureksista ja sienistä. Sapakset sopivat tarjoiltavaksi juhlissa, lasillisen kyytipoikana tai illallisen alkupaloina.  Kurssilla valmistamme erityyppisiä sapaksia joista kokoamme herkullisen sapaspöydän. Kurssilaiset saavat useita ruokaohjeita kotiin vietäväksi.  Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Kurssin ollessa täynnä,

Täynnä, Pikkukokit 7-12 v, Pääsiäisherkut ke 13.4.2022

Nyt on aika valmistaa pääsiäisajan herkkuja. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää kotiinvietäväksi Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta.

TÄYNNÄ , Keittiötiimi/ Ranskan makuja to 31.3.2022

Sanotaan, että ranskalainen palvoo vatsaansa – ja makuaistiaan. Ruoka on hänen elämässään hyvin keskeisellä sijalla ja suosituimpia keskustelunaiheita. Ranskalaisen ruoan ydin on pikkutarkkuudessa. Ruoka on aina moitteettomasti valmistettua ja raaka-aineet ensiluokkaisia. Illan aikana valmistamme Nizzan salaattia, Coq au vinä (Kukkoa viinissä), Bouillabaissea (Kalakeittoa), Quiche Lorrainea (Lorrainen pekoni-juustopiirasta), patonkia, ja Tarte Tatinia (Ranskalainen omenapiirasta) . Lisätietoja

Martan koti ja keittiö/ Helppoa ja nopeaa ruoanvalmistusta Yhdenkattilan taktiikalla to 24.3.2022

Yhdenkattilan ruoanlaittometodi, jossa ateriat valmistuvat  mahdollisimman vähillä välineillä: pannulla, kattilassa tai padassa, uunissa. Menetelmä sopii kiireiseen arkeen – ateriat nopeita valmistaa, eikä jälkitöihin  kulu paljoa aikaa.  Soveltuu hyvin myös pieneen keittiöön tai mökille, kun tarvikkeita tarvitaan vähän ja tiskiäkään ei synny paljoa. Tule hakemaan vinkkejä nopeaan ja helppoon ruoanlaittoon eikä tiskivuori yllätä. Kurssilta saat mukaasi

Peruttu, Pikkukokit 7-12 v, Kokkien kiusaukset to 10.3. 2022

Kiusaus on helppo ja nopea ruokalaji. Tänään selvitämme, mikä on kiusaus ja valmistamme kiusauksen lisäkkeineen. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta,

Keittiötiimi / Korealainen keittiö to 3.3.2022

Korealainen ruokapöytä on runsas ja värikäs. Korealainen ruoka on vahvemmin maustettu kuin japanilainen ja ruoka vähärasvaisempaa kuin Kiinassa. Korealaisen keittiön tunnistaa valkosipulin, chilin ja inkiväärin tuoksusta. Illan aikana valmistamme ateriakokonaisuuden: mungpapulettuja, soijapapupataa, paistettua naudanlihaa, kylmänä tarjottavia nuudeleita, pannukakkua mereneläviillä, kimchiä, maustesia kurkkuja, höyrytettyä riisiä ja riisimakeisia hedelmien ja teen kera. Hedelmiä, teetä Lisätietoja Taina Pirkola

Täynnä, Pikkukokit 7 -12 v, Laskiaispullat eritavoilla to 24.2.2022

Laskiaspullan voi valmistaa monella tavalla ja eri täyttein. Tänä iltana teemme näin.   Tiedustelut p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman). Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia

Martan koti ja keittiö/ Juurileivonta to 17.2. 2022

Juurileivontakurssi – Opi leipomaan hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit hapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen