Pikkukokit, Satokauden ruokakori to 23.9.2021

Syksyn runsaat antimet: kasvikset, marjat  ja sienet antavat meille mahdollisuuden aterian värikylläisyyteen sekä runsaisiin makuihin. Tervetuloa kokkailemaan syksyn runsaan satokauden aarteista maukkaita suolaisia ja makeita herkkuja yhdessä toisten pikkukokkien kanssa. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan

Keittiötiimi / Korealainen keittiö to 4.11.2021

Korealainen ruokapöytä on runsas ja värikäs. Maantieteellinen asema Kiinan ja Japanin välissä on tuonut ruokakulttuuriin paljon vaikutteita naapurimaista, kuten vuodenaika-ajattelun. Korean taistelu itsenäisyydestä on jättänyt jälkensä myös ruokakulttuuriin. Omasta keittiöstä on haluttu pitää kiinni. Korealainen ruoka on vahvemmin maustettu, kuin japanilainen ja ruoka vähärasvaisempaa kuin Kiinassa. Korealaisen keittiön tunnistaa valkosipulin, chilin ja inkiväärin tuoksusta. Kurssi

Pikkukokit, Kädet taikinaan- leivontakurssi ke13.10.2021

Marttalan uunit kuumana. Nyt pikkuleipurit leipomomaan sämpylöitä, rieskoja ja vähän  makeaakin. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää kotiinvietäväksi

Keittiötiimi / Makumatka Georgiaan to 2.12.2021

Sanonta ”georgialaiset elävät syödäkseen” kuvastaa ruoan tärkeyttä Georgian kulttuurissa. Runsas mausteiden ja kasvisten, erityisesti munakoison käyttö, on tyypillistä georgialaisessa keittiössä. Maut ovat yksinkertaisia, syviä, runsaita ja voimakkaita, mutta eivät tulisia. Kurssilla tulevat tutuiksi herkulliset georgialaiset pataruoat, hatsapurit, khinkalit ja monet muut maalle tyypilliset ruoat. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Mukaan saat

Keittiötiimi/ Italaialainen keittiö to 25.11.2021

Buon appetito! Italialainen ruoka saa veden kielelle ja ihastuttaa tuoksuillaan ja maullaan. Tomaatti on italialaisen keittiön perusruoka-aine, mutta muitakin kasviksia ja yrttejä käytetään runsaasti. Kurssilla valmistetaan monenlaisia herkullisia ruokia, joita on helppo toteuttaa kotona. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Mukaan saat myös painetun ohjekirjasen. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851

Peruttu Keittiötiimi/ Aasian kierros- Vietnam- Indonesia- Nepal to 18.11.2021

Aasian ruokakulttuurit kiehtovat monipuolisuudellaan. Tämän keittiökierroksen kohteina ovat Vietnam, Indonesia ja Nepal – kaikki mielenkiintoisia ruokamaita. Maiden erilaisia ruokakulttuureja yhdistää makujen harmonia – mausteisuuden rinnalla mukana on reilusti makeutta ja happamuutta.  Perusmausteita ovat chili, korianteri, inkivääri ja lime sekä erilaiset maustekastikkeet ja -tahnat. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Mukaan saat myös

Martan koti ja keittiö/ Perusleivontakurssi ma 8.11.2021

Leivontakurssi tarjoaa inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä leipomiseen. Aiheita ovat juurileipä, leivonnaiset ja koristelu. Kurssilla opetamme erilaisia työtapoja ja saat parhaat kotileipurin vinkit. Saat myös vinkkejä gluteenittomaan ja vegaaniseen leivontaan.   Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Nautimme valmistettuja leipomuksia teen kera. Kurssilaiset saavat Nyt leivotaan-ohjekirjasen kotiin vietäväksi. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta

Martan koti ja keittiö/ Karjalaisia piirakoita to 14.10.2021, maksuton

Karjalainen ruokakulttuuri on tullut koko Suomen suosikiksi. Peruna, sienet, marjat, järvikalat ja liha ovat karjalaisen keittiön keskeisimmät raaka-aineet, joista syntyvät koko maan tuntemat herkut: padat, piirakat ja paistit. Karjalainen keittiö kuuluu idän uuniruoka-alueeseen. Uunissa paistuvat mm. Karjalan lukuisat piirakat: sultsinat, tsupukat, kukkoset, pyöröt ja vatruskat – ja mahtuupa uuniin vielä rieskaa ja rinkeliäkin.Monet karjalaiset piirakat

PERUTTU, Martan koti ja keittiö/ Silkkaa hapatusta, maitohappokäymisen monet mahdollisuudet ma 27.9.2021

Hapansäilöntä on vanha ja kiehtova säilöntämenetelmä, joka on kuivaamisen ohella uudelleen elpynyt säilöntätapa. Eniten hapattamalla säilötään kaalia, mutta myös muiden kasvisten ja sienten hapattaminen onnistuu. Kurssilla tutustutaan hapansäilönnän perusteisiin ja tehdään hapansäilykkeitä sekä juomia. Lisäksi valmistamme hapansäilykkeistä erilaisia ruokia ja leivonnaisia. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 38 €, martoille 33 €. Maksu

PERUTTU, Martan koti ja keittiö / Suomalaista superruokaa to 26.8.2021

Suomen luonto tarjoaa villejä makuelämyksiä. Sienten, marjojen ja luonnonyrttien tunnistaminen ja keräily on mukava harrastus. Villiruoasta saa myös ruokiin uusia vivahteita. Aiheen mukaan tutustutaan ruokasieniin, luonnonmarjoihin, villivihanneksiin, yrtteihin ja vuoden nimikkokasviin kurpitsaan sekä valmistetaan niistä ruokaa. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 38 €, martoille 33 €.