Täynnä, Pikkukokit 7 -12 v, Laskiaispullat eritavoilla to 24.2.2022

Laskiaspullan voi valmistaa monella tavalla ja eri täyttein. Tänä iltana teemme näin.   Tiedustelut p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman). Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia

Martan koti ja keittiö/ Juurileivonta to 17.2. 2022

Juurileivontakurssi – Opi leipomaan hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit hapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen

Keittiötiimi/ Aasian kierros – Vietnam- Indonesia- Nepal to 3.2.2022.

Aasian ruokakulttuurit kiehtovat monipuolisuudellaan. Tämän keittiökierroksen kohteina ovat Vietnam, Indonesia ja Nepal – kaikki mielenkiintoisia ruokamaita. Maiden erilaisia ruokakulttuureja yhdistää makujen harmonia – mausteisuuden rinnalla mukana on reilusti makeutta ja happamuutta.  Perusmausteita ovat chili, korianteri, inkivääri ja lime sekä erilaiset maustekastikkeet ja -tahnat. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Mukaan saat myös

Pikkukokit 7- 12 v, Lämpimätleivät eritavoin to 13.1.2022

Kurssin aikana valmistamme lämpimiävoileipiä eritavoin väli-ja iltapalaksi tai retkievääksi. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää kotiinvietäväksi Ilmoittaudu alla

Martan koti ja keittiö/ Karjalaisia piirakoita ma 1.11.2021, maksuton

Karjalainen ruokakulttuuri on tullut koko Suomen suosikiksi. Peruna, sienet, marjat, järvikalat ja liha ovat karjalaisen keittiön keskeisimmät raaka-aineet, joista syntyvät koko maan tuntemat herkut: padat, piirakat ja paistit. Karjalainen keittiö kuuluu idän uuniruoka-alueeseen. Uunissa paistuvat mm. Karjalan lukuisat piirakat: sultsinat, tsupukat, kukkoset, pyöröt ja vatruskat – ja mahtuupa uuniin vielä rieskaa ja rinkeliäkin. Monet karjalaiset

Peruttu Etäkurssi, Raakakakut to 16.12.2021

Raakaleivonnassa keskitytään maun ja ulkonäön lisäksi raaka-aineiden laatuun. Raakakakkujen valmistuksessa vatkaimen ja uunin korvaavat tehosekoitin ja pakastin. Raakaherkkujen tekemisessä tärkeää on se, että raaka-aineiden lämpötila ei nouse yli 45 asteen. Raaka-aineina käytetään mm. pähkinöitä, manteleita, kuivahedelmiä, kasviksia, luomuhunajaa, kookosöljyä, kaakaovoita, kookosmaitoa ja maapähkinävoita, raakakaakaojauhetta, chian- ja psylliuminsiemeniä.       Hinta 20 €. Maksu suoritetaan

Pikkukokkikurssi 10-12 vuotiaille Marttalassa, 9.-10.8.2021 klo 13-16

Kotien pikkukokit huomio:  teille on tarjolla mukavaa tekemistä marttalassa ruoan ja leivonnan parissa yhdessä toisten pikkukokkien kanssa.  Harjoittelemme ruoanvalmistuksen ja leivonnan ohessa pöydän kattamista ja keittiön puhtaanpitämistä. Yhteinenruokailu on päivän kohokohta. Ruoat ja leivonnaiset  valmistamme  laktoosittomina,  kerro muut erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksu 15 € / pv  / lapsi, sisarusale  12 € / sisar.. Ilmoittautumiset  alla

Pikkukokkikurssi 7-9 vuotiaille Marttalassa, 9.-10.8.2021 klo 9-12

Kotien pikkukokit huomio:  teille on tarjolla mukavaa tekemistä marttalassa ruoan ja leivonnan parissa yhdessä toisten pikkukokkien kanssa.  Harjoittelemme ruoanvalmistuksen ja leivonnan ohessa pöydän kattamista ja keittiön puhtaanpitämistä. Yhteinenruokailu on päivän kohokohta Ruoat ja leivonnaiset  valmistamme  laktoosittomina,  kerro muut erikoisruokavaliot ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssimaksu 15 € / pv  / lapsi, sisarusale  12 € / sisar. Ilmoittautumiset  alla

Peruttu, Etäkurssi, Martan koti ja keittiö/ Pikkusuolaiset to 28.10.2021

Pikkusuolaiset kurssilla valmistamme nopeita suupaloja valmiista taikinoista erilaisin täyttein. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 20 €. Maksu suoritetaan etukäteen laskulla. Maksun suoriettuasi saat liittymislinkin kurssille. Samassa yhteydessä saat tarvittavat ohjeet sekä muun ohjeistuksen kurssia varten ( ostoslistaa, välineitä yms.) Ilmoittaudu alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen päättyy viikko ennen kurssia.  Peruminen vähintään  3

Peruttu, Etäkurssi, Martan koti ja keittiö / Ruokaisatsalaatit ti 26.10.2021

Salaatti on oiva vaihtoehto lounaalle tai päivälliselle. Se on myös hyvä tapa lisätä kasvisten määrää. Kurssilla valmistamme muutamaa erilaista  lounas/ päivällissalaattia unohtamatta lämmintä salaattia. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 20 €. Maksu suoritetaan etukäteen laskulla. Maksun suoriettuasi saat liittymislinkin kurssille. Samassa yhteydessä saat tarvittavat ohjeet sekä muun ohjeistuksen kurssia varten ( ostoslistaa,