PERUTTU, Keittiötiimi / Villiyrttejä ja parsaa ke 26.5.2021

Luonnonyrtit täydentävät jokapäiväistä ruokavaliotamme. Niiden keräily on myös hyvää hyötyliikuntaa. Parasta käyttö- ja keräysaikaa ovat kevät ja alkukesä. Yrtit ovat aromaattisten kasvien osia, joita käytetään tuoreina tai kuivattuina esimerkiksi mausteina ja juomissa. Yrtteihin käytetään erityisesti kasvien lehtiä, latvaversoja ja nuppuja. Parsa aloittaa kevään. Miten parsa käsitellään ja valmistetaan? Kurssilla käydään luonnonyrttien keräämisen ABC. Kurssilla saat

Peruttu, Martan koti ja keittiö/ Arkiruokaa kestävästi ti 20.4.2021

Haluatko syödä mahdollisimman ekologisesti ja ilmastoystävällisesti? Ruokavalinnoilla voit todella vaikuttaa ruoantuotannon ilmastovaikutuksiin ja omaan hiilijalanjälkeesi. Nyt tehdään hyvää – kestävää ruokaa arkeen -kurssilla valmistamme herkullisia ja ilmastoviisaita kasvisvoittoisia ruokia, jotka maistuvat varmasti myös läheisillesi.  Saat mukaasi  Nyt tehdään hyvää – ruokaohjekirjasen. Kurssin hinta on  38 €, martoille 33 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikortilla

Etäkurssi teamsin välityksellä / Martan koti ja keittiö / Laskiaisherkut 16.2.2021

Nyt on aika talvisten herkkujen.  Toteutamme kurssin teamsin välityksellä-  ohjaus tulee marttalasta ja sinä työskentelet  omassa keittiössäsi.  Kurssin kesto  2 tuntia. Valmistamme kurssin aikana laskiaisen herkkuja: blinejä ja  rasvarieskaa. Blineille täytteeksi perinteiset mäti, sipuli ja smetanaa sekä sienisalaattia ja savukalatahnaa. Kurssilla olet mukana maksamalla sähköpostiisi toimitetun laskun 10 € osallistumisesta torstaihin 11.2.2021 mennessä.  Sen jälkeen

Pikkukokkikurssi 8 -12 vuotiaille 6.5.2021 Äitienpäiväteemalla

Tule hakemaan vinkkejä ja toteuttamaan herkkuja äidille ja mummoille pienellä brunssimenulla. https://urly.fi/1TOC Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää

Pikkukokkikurssi 8 -12 vuotiaille 22.4.2021, Makumatka Välimeren maihin

Lähde kanssamme makumatkalle Välimeren maihin.  Illan aikana valmistamme aterian eri Välimerenmaiden herkuista. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää

Täynnä, Pikkukokkikurssi 8- 12 vuotiaille 11.2.2021, Ystävyysteemalla

Tule ja vietä iltapäivä leipoen suolaista ja makeaa yhdessä toisten pikkukokkien kanssa teemalla – Ystävyys. https://urly.fi/1TII Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä, pankkikortilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä

Keittiötiimi/ Italialaisen ruoan kurssi ti 27.4.2021

Buon appetito! Italialainen ruoka saa veden kielelle ja ihastuttaa tuoksuillaan ja maullaan. Tomaatti on italialaisen keittiön perusruoka-aine, mutta muitakin kasviksia ja yrttejä käytetään runsaasti. Kurssilla valmistetaan monenlaisia herkullisia ruokia, joita on helppo toteuttaa kotona. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 40 €, martoille 35 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikorttilla tai mukaan

Keittiötiimi / Makumatka Välimeren kautta Lähi-Itään ti 13.4.2021Marttalassa

Välimeren ja Lähi-Idän ruokakulttuuri on rikas ja kiehtova. Keittiöissä yhteistä ovat erilaiset alkupalat ja runsas mausteiden ja kasvisten, erityisesti munakoison käyttö. Kurssilla valmistetaan eri maiden tyypillisiä ruokia. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Kurssilaiset saavat  painetun Mausteinen makumatka Välimeren kautta Lähi-Itään – ohjekirjasen kotiin vietäväksi. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851

Ilmainen Ässäkokkikurssi 8-13 vuotiaille 8.2.2021

Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille.  Kurssilaisten ikäsuositus on  8- 13 vuotiaille. Kurssi pidetään Marttalassa, Kajaanikatu 36 https://urly.fi/1Tet

Ilmainen Ässäkokkikurssi 8-13 vuotiaille 2.2.2021

Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille.  Kurssilaisten ikäsuositus on  8- 13 vuotiaille. Kurssi pidetään Marttalassa, Kajaanikatu 36 https://urly.fi/1Tet