Suomalaiset sapakset 24.11.2020 Marttalassa

Sapakset ovat suomalainen versio tapaksista, pienistä espanjalaista suupaloista. Sapakset pohjautuvat suomalaiseen ruokaperinteeseen, ne valmistetaan kotimaisista raaka-aineista, kuten kalasta, marjoista, vihanneksista, juureksista ja sienistä. Sapakset sopivat tarjoiltavaksi cocktailjuhlissa, glögilasillisen kyytipoikana tai illallisen alkupaloina.  Kurssilla valmistamme erityyppisiä sapaksia ja kokoamme herkullisen spapaspöydän. Kurssilaiset saavat useita ruokaohjeita kotiin vietäväksi.  Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Lisätietoja Taina Pirkola

Keittiötiimi / Mausteinen makumatka Välimeren kautta Lähi-Itään 19.11.2020 Marttalassa

Välimeren ja Lähi-Idän ruokakulttuuri on rikas ja kiehtova. Keittiöissä yhteistä ovat erilaiset alkupalat ja runsas mausteiden ja kasvisten, erityisesti munakoison käyttö. Kurssilla valmistetaan eri maiden tyypillisiä ruokia. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Kurssilaiset saavat Mausteinen makumatka Välimeren kautta Lähi-Itään – ohjekirjasen kotiin vietäväksi. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta

Pikkukokit, Ahdin antimet – Kotoisat kalaruoat 17.11.2020 Marttalassa

Illan pääraaka-aine on kala.  Valmistamme nopeita kotoisia kalaruokia. Kokkikurssi on tarkoitettu  8-13 vuotiaille. Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Kurssilaiset saavat useita ruokaohjeita kotiin vietäväksi. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä (ei pankkikorttiamaksumahdollisuutta) tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat

PERUTTU, Martan koti ja keittiö / Arkiruoka on järkiruokaa 10.11.2020 Marttalassa

Kurssilla valmistetaan ruokaa kestävien ruokavalintojen periaatteella. Raaka-aineina käytetään kotimaisia elintarvikkeita ja tehdään helppoa ja herkullista kasvisvoittoista ruokaa. Periaatteena ruokaohjeissa on tehdä hyvää ruokaa muutamasta raaka-aineesta.  Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Kurssilaiset saavat Arkiruoka- kirjasen kotiin vietäväksi. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjekirjasen ja ruokailun. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851. Hinta 35

TÄYNNÄ, Ole oman keittiösi makkaramestari – makkarakurssi 3.11.2020 Marttalassa

Makkaran tekeminen on mukavaa yhdessä tekemistä. Kurssilla perehdytään makkaroiden valmistamiseen kotona sekä valmistetaan erityyppisiä makkaroita salaattien kera.  Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Kurssilaiset saavat useita ruokaohjeita kotiin vietäväksi. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851. Hinta 35 €, martoille 30 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä (ei pankkikorttimahdollisuutta) tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille

TÄYNNÄ, Pikkukokit / Nopeat synttäriherkut, 29.10.2020 Marttalassa

Nyt hakemaan ideoita omiin synttärijuhliin!  Tällä kertaa valmistamme erilaisia nopeita juhlaherkkuja synttäreille.  Kokkikurssi on tarkoitettu 8-13 vuotiaille.  Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Kurssilaiset saavat useita ruokaohjeita kotiin vietäväksi. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi (ei tekstiviestejä). Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä (ei pankkikorttiamaksumahdollisuutta) tai mukaan saatavalla laskulla. Ilmoittaudu alla olevan

PERUTTU, Martan koti ja keittiö/ Nyt tehdään hyvää – Ilmastoruokaa 27.10.2020 Marttalassa

Ruokavalinnoilla voidaan vaikuttaa ruoantuotannon ilmastovaikutuksiin. Ruokakurssilla valmistetaan herkullisia ja ilmastoviisaita kasvisvoittoisia ruokia erilaisista raaka-aineista.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Kurssilaiset saavat Nyt tehdään hyvää- ruokaohjekirjasen kotiin vietäväksi. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta 35 €, martoille 30 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä (ei pankkikorttimahdollisuutta) tai mukaan saatavalla laskulla.

Pikkukokit, Makumatka meksikoon 13.10.2020 Marttalassa

Tällä kerralla lähdetään makumatkalle Meksikoon. Valmistamme meksikolaista ruokaa ja leivonnaisia. Kokkikurssi on tarkoitettu 8-13 vuotiaille. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat useita ruokaohjeita kotiin vietäväksi. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 12 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä (ei pankkikorttiamaksumahdollisuutta) tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille mukaan

Vaalea hapanjuurileivonta 29.9.2020 Marttalassa

Juurileivontakurssi – Opi leipomaan vaaleaa hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit hapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän

Martan koti ja keittiö/ Martan sieniherkut 24.9.2020 Marttalassa

Tatteja, haperoita, rouskuja ja muita hyviä ruokasieniä! Martan sieniherkut -kurssilla tutustutaan sienten mielenkiintoiseen makumaailmaan. Kurssilla jokainen pääsee valmistamaan ja maistelemaan monenlaisia sieniruokia ja -leivonnaisia sekä säilykkeitä, jotka sopivat niin arkeen kuin vierastarjottavaksikin. Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun.   Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 556 1851. Hinta 35 €, martoille 30 €. Maksu suoritetaan paikan