Junnukokit 7-12 vuotiaat, Makeaa pääsiästä ti 4.4

Tällä kurssilla tehdään pääsiäiseen sopivia makeita ja suolaisia herkkuja teemalla ”keltainen”. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 15 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää kotiinvietäväksi. Ilmoittaudu alla olevan

Martan koti ja keittiö, Kasviskeittiöstä kaikille to 30.3.

Tällä kurssilla kokataan yhdessä kaikille sopivia kasvispainotteisia herkkuja – aamupalalta lounaaseen ja päivälliseltä iltapalaan. Kurssilla keittiö täyttyy kasviksista ja erilaisista kasvipohjaisista ruoanvalmistustuotteista. Kokeillaan ennakkoluulottomasti uutta ja herkutellaan kestävillä kasvispainotteisilla aterioilla. Lisätietoja Heli Similä p. 041 311 8802 Hinta 40 €, martoille 35 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä, pankkikorttilla tai mukaan saatavalla laskulla. Ota kurssille

Junnukokit 7-12 vuotiaat, Retkieväät ti 28.3

Kevätauringon paistaessa on kiva lähteä retkelle eväät mukana. Tule hakemaan vinkit helppoihin retkieväisiin. Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 15 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä tai  pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää kotiinvietäväksi Ilmoittaudu

Martan kotia ja keitttiö, Vaalea hapanjuurileipäkurssi ti 14.3.

Opi leipomaan hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit vaaleahapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen kotiuunissa. Mukaan

Martan koti ja keittiö, Miesliesi – kurssi isille (miespuoliselle läheiselle) ja pojille ti 28.2

Haluatko olla oman keittiösi mestarikokki? Marttojen Miesliesi-kurssilla tehdään hyvää ruokaa mukavassa porukassa. Kokin taidot kehittyvät, kun kurssilla valmistetaan ja maistellaan terveellisiä herkkuja. Kurssilta saa mukaan ruokaohjeet ja paljon käytännön vinkkejä. Niiden avulla on helppo jatkaa kokkailua kotona ja ladata lautasille väriä ja makua. Lisätietoja Heli Similä p. 041 311 8802 Hinta 40 €, martoille 35

Martan koti ja keittiö, Annos Afrikkaa to 16.2.

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan. Afrikkalainen keittiö on maailman vanhinta, mutta silti afrikkalainen ruokakulttuuri on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu! Kattilamatkalle otamme mukaan myös muistoja Marttojen yli 40 vuotta kestäneeltä kehitysyhteistyön taipaleelta. Lisätietoja Heli Similä p. 041 311 8802 Hinta

Junnukokit, 7 – 12 vuotiaat, Yhdessä ystävän kanssa to 9.2.

Ystävän kanssa on kiva kokata, leipoa ja herkutella yhdessä.   Tällä kurssilla teemme ystävä-teemalla tarjottavaa.   Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 15 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman).  Ota halutessasi mukaan myös rasioita/astioita siltä varalta, että ruokia jää

Martan koti ja keittiö, Maukasta edullisesti to 2.2

Keittiössä luovuuden mahdollistavat ruoanvalmistuksen perustaidot. Penninvenyttäjän perinnettä kunnioittaen kurssilla opetellaan tekemään taloudellista, sesonginmukaista, terveellistä ja maukasta ruokaa. Suunnittelun taito ja raaka-aineiden monipuolinen hyödyntäminen auttavat vähentämään ruokahävikkiä. Lisätietoja Heli Similä p. 041 311 8802 Hinta 35 €, martoille 30 €. Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä

Junnukokit, 7 – 12 vuotiaat, Lättykestit to 12.1.

Lättytaikinaan voi upottaa  pinaattia, porkkanaa, hernerouhetta jne.   ja nesteenä perinteisen maidon tilalta kookosmaitoa, piimää, erilaisia mehuja …. Näillä lättykesteillä paistamme  erilaisia lättyjä sekä suolaisin ja makein täyttein.  Täytteiksi otetaan jotain tavanomaisesta  poikkeavaa.   Tiedustelut  p. 050 309 2771/ Anne tai anne.lampela@martat.fi. Kurssin hinta 15 €. Kurssimaksu paikanpäällä käteisellä tai pankkikortilla. Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan

Martan koti ja keittiö- Makua mausteilla to 3.11.2022 klo 17-20

Pippurin ihana polte, tuoreen inkiväärin ja yrttien tuoksuja, voin sihahdus kuumalla pannulla….  Tuoksut, maut ja tuntemukset ovat kaikki läsnä ruoassa.  Ruoan kautta voimme matkat niin lapsuuteen kuin makumuistoihin elämän varrella kuin unelmoida retkistä jopa maailman kaukaisimpiin kolkkiin. Mausteita käyttämällä voimme tuoda ruokaan syvyyttä ja uusia ulottuvuuksia ja tietysti lisätä makua. Kurssilla valmistamme aterian käyttäen erilaisia