Valmistusohje

2 kanan rintafileetä
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 isoa tomaattia
puolikkaan sitruunan kuori
1 dl öljyä
4 rkl berbere-mausteseosta
2 rkl tomaattipyreetä
1 kanaliemikuutio
suolaa, pippuria
Koristeluun:
tuoretta korianteria

  1. Pilko kanafileet kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuutioi tomaatit. Raasta sitruunan kuori.
  3. Mittaa puolet öljystä pataan, kuumenna. Ruskista kanapalat öljyssä ja nosta sivuun.
  4. Kaada pataan loput öljystä ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia.
  5. Lisää joukkoon berbere-mauste ja tomaattipyree. Kääntele seosta hetki ja lisää joukkoon paistetut kananpalat, tomaattikuutiot, kanaliemikuutio ja sitruunankuoriraaste.
  6. Anna kiehua, kunnes kana on kypsää.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Koristele tuoreella korianterilla.

Tutustu Marttojen tekemään työhön Etiopiassa täällä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 431 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 16.4 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 67.2 mg
  • Natrium 1382.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.6 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.9 g
  • Proteiini 29.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 29.4 g