Mantelinen rouskukiusaus
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 keskikokoinen kukkakaali
1 pieni kesäkurpitsa
1 salaattifenkoli
250 g herkkusieniä
1-2 rkl öljyä
1 tl suolaa
Kuorrutuskastike:
6 tomaattia
1 rs (250 g) sulatejuustoa
suolaa, mustapippuria ja kirveliä
1. Paloittele kukkakaali, viipaloi kesäkurpitsa ja suikaloi salaattifenkoli ohuiksi suikaleiksi.
2. Paloittele sienet neljään osaan. Freesaa kasvikset pannulla öljyssä ja mausta suolalla.
3. Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan.
4. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi ja laita pannuun yhdessä sulatejuuston kanssa.
5. Kuumenna seos ja mausta. Kaada kastike vuokaan kasvisten päälle.
6. Paista 200°C:ssa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa jos pinta tummuu/kuivuu liikaa. Anna vetäytyä hetki.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 306 kcal/annos
- Rasva 19.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.1 g
- Proteiini 17 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
- Sokerit 10.8 g
- Kuitu, kokonais- 6.9 g
- Natrium 1547.2 mg
- Kalsium 436.4 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 122.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMustapippuri
-
1 rklRypsiöljy
-
250 gHerkkusieni
-
1 tlOregano, kuivattu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
250 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
480 gTomaatti
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
165 gSalaattifenkoli
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
600 gKukkakaali