Hernepyörykät
		https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/MARTAT_EU_hernepyorykat_perunamuusi_vaaka_H.jpg
		
		Hernepyörykät
- 
				
					Avainsanat:
				
														
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
Valmistusohje
2 valkosipulin kynttä
1 tölkki hernekeittoa
1-3 dl vehnäjauhoja
3 hapankorppua hienoksi murskattuna
2 tl rouhittua mustapippuria
1-2 tl chilijauhetta
Paistamiseen öljyä
- Hienonna valkosipulinkynnet.
- Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Huomaa, että vehnäjauhojen määrä riippuu valitun hernekeiton rakenteesta. Lisää siis vehnäjauhoja desi kerrallaan, kunnes massa on helposti muotoiltavaa.
- Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja kierittele niitä vehnäjauhoissa.
- Kuumenna pannussa reilusti öljyä ja paista pyöryköitä noin 10 minuuttia niin, että ne saavat kauttaaltaan kauniin ruskean pinnan.
- Nosta pannulta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Tarjoile perunamuussin ja jogurtti- tai kermaviilidipin kera.
Hiilijalanjälki / annos
							0.17							kg CO2 ekv
						
					Ravintosisältö / annos
- Energia 224 kcal
- C-vitamiini 20.6 mg
- Rauta 4 mg
- Kalsium 38.9 mg
- Natrium 32.1 mg
- Kuitu, kokonais- 4.8 g
- Sokerit 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48 g
- Proteiini 9.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 0.9 g
Pääraaka-aineet
- 
								14 gValkosipuli
- 
								400 gHerne
- 
								150 gVehnäjauho, valkoinen
- 
								3 kplHapankorppu