Valmistusohje

2 valkosipulin kynttä
1 tölkki hernekeittoa
1-3 dl vehnäjauhoja
3 hapankorppua hienoksi murskattuna
2 tl rouhittua mustapippuria
1-2 tl chilijauhetta

Paistamiseen öljyä

Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset ja vaivaa tasaiseksi. Huomaa, että vehnäjauhojen määrä riippuu valitun hernekeiton rakenteesta. Lisää siis vehnäjauhoja desi kerrallaan, kunnes massa on helposti muotoiltavaa.

Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja kierittele niitä vehnäjauhoissa.

Kuumenna pannussa reilusti öljyä ja paista pyöryköitä noin 10 minuuttia niin, että ne saavat kauttaaltaan kauniin ruskean pinnan. Nosta pannulta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Tarjoile perunamuussin ja jogurtti- tai kermaviilidipin kera.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 224 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • C-vitamiini 20.6 mg
  • Rauta 4 mg
  • Kalsium 38.9 mg
  • Natrium 32.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.8 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 0.9 g