-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
- Syksy
- Talvi
Valmistusohje
1 keskikokoinen valko- tai kurttukaali
200 g herkkusieniä
1 pss tai pkt raakoja keittojuureksia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl oreganoa / basilikaa
1 tl suolaa
0,5 tlk (100 g) raejuustoa
50 g juustoraastetta
1 rkl siirappia
3-5 dl vettä
1. Koverra kaalista kanta pois.Nosta kaali kattilaan kiehuvaan veteen. Anna hautua, kunnes lehdet irtoavat helposti.
2. Viipaloi herkkusienet. Hauduta herkkusienistä turha neste pois.
3. Lisää joukkoon hienonnetut keittojuurekset ja puristetu valkosipuli.
4. Hauduta 5-10 min. Lisää tarvittaessa öljyä.
5. Mausta täyte oreganolla ja suolalla.
6. Lisää jäähtyneeseen massaan raejuusto ja juustoraaste. Jaa täyte kaalinlehdille. Kääri lehdet kääryleiksi ja aseta kääryleet tiiviisti uunivuokaan.
7. Kaada päälle vesi, johon on sekoitettu siirappi.
8. Valele kääryleitä liemellä muutaman kerran kypsennyksen aikana.
9. Anna hautua 175°C:ssa 1½ tunnin ajan.
Ainesosat
-
1000 gValkokaali, keräkaali
-
200 gHerkkusieni
-
200 gPakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo
-
3.5 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
1 rklOregano, kuivattu
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gRaejuusto, rasvaa 2-5 %
-
50 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1 rklSiirappi
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
Reseptin ravintosisältö
- C-vitamiini 27.2 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 72.1 mg
- Natrium 191.1 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.9 g
- Proteiini 3.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 2.2 g