Kaurapala-borschkeitto

G
5 annosta

Valmistusohje

350 g:n pala punakaalia
2–3 punajuurta (250 g)
1 porkkana (100 g)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 lehtisellerin vartta
2 rkl rypsiöljyä
8 dl kasvislientä
1,5 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
6 maustepippuria
1 pkt Yosa-kaurapala, yrtit (160 g)
2 tl rypsiöljyä
(0,5 tl suolaa)

  1. Poista kaalista tarvittaessa rikkoutuneet ulkolehdet. Kuori punajuuret ja porkkana. Raasta kaali, punajuuret ja porkkana kolmioraastimen isolla terällä tai monitoimikoneessa.
  2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja hienonna ne. Viipaloi lehtisellerin varret.
  3. Kuullota kaikki kasvikset öljyssä isossa kattilassa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää kattilaan kasvisliemi, etikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 40 minuuttia.
  4. Paloittele kaurapala kuutioiksi ja paista kuutiot pannulla tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi. Lisää kaurapalakuutiot keittoon. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kaaleista ja juureksista saa maukasta ja värikästä ruokaa ympäri vuoden.

Hiilijalanjälki
1.3 kg CO2 ekv
  • Energia 701 kcal/annos
  • C-vitamiini 63 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 199.5 mg
  • Natrium 27359.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Sokerit 7.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 38.3 g
  • Proteiini 33.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 36.9 g
  • Rasva 48.8 g