Kukkakaalikorma

G
8 annosta

Valmistusohje

Kastike
1 kahvikuppi (1,5 dl) cashewpähkinöitä tai manteleita
n. 3 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
3 pientä vihreää chiliä
2 rkl sitruunanmehua
3 dl vettä

Sipuli-kukkakaaliseos
1 rkl voita
reilu loraus öljyä
½ tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
2 tl korianterin siemeniä
2 tl juustokuminansiemeniä
2 keskikokoista sipulia
2 kukkakaalia

2 dl ruokakermaa
½ tl sahramia tai 1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
2 dl ruokajogurttia
tuoretta korianteria ja persiljaa hienonnettuna

  1. Hienonna kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita seos sivuun odottamaan.
  2. Freesaa mausteita hetki voi-öljyseoksessa, lisää hienonnettu sipuli ja kuullota.
  3. Paloittele kukkakaali ja lisää mausteiden ja sipulin joukkoon ja jatka kuullottamista.
  4. Lisää ensimmäisenä valmistettu kastike kukkakaaliseokseen.
  5. Lisää myös ruokakerma, sahrami ja suola. Jos käytät kurkumaa, lisää se muiden mausteiden kanssa aiemmin.
  6. Hauduta pataa hiljalleen hetki. Kukkakaalin ollessa kypsää lisää vielä ruokajogurtti ja tuoreet yrtit.

    Tarjoile esimerkiksi basmatiriisin kera.
Hiilijalanjälki
0.7 kg CO2 ekv
  • Energia 242 kcal/annos
  • Rasva 18.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
  • Sokerit 6.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 380.4 mg
  • Kalsium 129.2 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 114.8 mg