Valmistusohje

Kastike
1 kahvikuppi (1,5 dl) cashewpähkinöitä tai manteleita
n. 3 cm:n pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
3 pientä vihreää chiliä
2 rkl sitruunanmehua
3 dl vettä

Sipuli-kukkakaaliseos
1 rkl voita
reilu loraus öljyä
½ tl kardemummaa
½ tl neilikkaa
2 tl korianterin siemeniä
2 tl juustokuminansiemeniä
2 keskikokoista sipulia
2 kukkakaalia

2 dl ruokakermaa
½ tl sahramia tai 1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
2 dl ruokajogurttia
tuoretta korianteria ja persiljaa hienonnettuna

  1. Hienonna kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi ja laita seos sivuun odottamaan.
  2. Freesaa mausteita hetki voi-öljyseoksessa, lisää hienonnettu sipuli ja kuullota.
  3. Paloittele kukkakaali ja lisää mausteiden ja sipulin joukkoon ja jatka kuullottamista.
  4. Lisää ensimmäisenä valmistettu kastike kukkakaaliseokseen.
  5. Lisää myös ruokakerma, sahrami ja suola. Jos käytät kurkumaa, lisää se muiden mausteiden kanssa aiemmin.
  6. Hauduta pataa hiljalleen hetki. Kukkakaalin ollessa kypsää lisää vielä ruokajogurtti ja tuoreet yrtit.

    Tarjoile esimerkiksi basmatiriisin kera.

Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Manteli
  • 15 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 3 kpl
    Chili, vihreä, tuore
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 3 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Voi
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 tl
    Kardemumma
  • 2 tl
    Korianterin siemeniä
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1200 g
    Kukkakaali
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %
  • 1 tl
    kurkuma, jauhettu
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 2 dl
    Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
  • 1/2 dl
    Korianterin lehdet
  • 2 tsp, whole
    Kuminan siemenet
  • 1/2 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 242 kcal/annos
  • Rasva 18.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 7.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.1 g
  • Sokerit 6.8 g
  • Kuitu, kokonais- 4.5 g
  • Natrium 380.4 mg
  • Kalsium 129.2 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 114.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu