Valmistusohje

Lapsen lähestyessä puolen vuoden ikää voit aloittaa lihan, kalan ja kananmunien tarjoamisen. Totutteluvaiheessa 1 tl hienonnettua lihaa riittää yhdelle aterialle. Sen jälkeen alle 1-vuotiaalle riittävä liha- ja kalasosemäärä on 1–1 ½ rkl ateriaa kohti.

Sian-, naudan- ja broilerin liha sopivat soseaterioille hyvin. Myös poron-, lampaan-, hirven- ja muun riistan lihaa voit käyttää. Jauhelihan karkeus on sopiva lihan karkeus alle 1-vuotiaalle lapselle.

Kaloista sopivat esimerkiksi muikku, pakastesei, siika, kasvatettu kirjolohi ja Norjan lohi. Käytä aina ruodotonta kalaa. Kypsä hienonnettu liha- ja kala säilyvät hyvin peitettynä jääkaapissa 1-2 päivää.

Lapsi oppii vähitellen hienontamaan ja nielemään karkeampaa ruokaa, siksi ruokaan kannattaa aina jättää myös pureskeltavaa. Kun lapsi saa ensimmäiset hampaansa, ruokaan voi jättää enemmän pieniä pureskeltavia paloja, esim. kasviksia.

 

Kommentit (1)

  1. Olen puolivuotiaan vauvan mummi, ja katsoin huvikseni lapsen äidille ohjeita itsetehtyihin soseihin, koska olen itse aikanaan tehnyt juuri omille lapsilleni itse vastaavia. Eihän ylläoleva sinänsä ole ruokaresepti: jos ei olisi koskaan tehnyt vastaavia itse, ei tuosta saisi paljon irti. Peruslinjaukset toki, mutta varmaan juuri lihan/kalan kypsentämisaika ym.? Enkä suosittelisi vauvoille Norjan lohta, koska niille syötetään sellaista rehua, että se aiheuttaa jopa aikuisille vatsavaivoja tätä kalaa syödessä.

    Eli: vauvanruokia tehdään tietyssä vaiheessa, siihen pitää nuoria vanhempia innostaa, mutta tosi seikkaperäisillä ohjeilla!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu