Valmistusohje

Lapsen lähestyessä puolen vuoden ikää voit aloittaa lihan, kalan ja kananmunien tarjoamisen. Totutteluvaiheessa 1 tl hienonnettua lihaa riittää yhdelle aterialle. Sen jälkeen alle 1-vuotiaalle riittävä liha- ja kalasosemäärä on 1–1 ½ rkl ateriaa kohti.

Sian-, naudan- ja broilerin liha sopivat soseaterioille hyvin. Myös poron-, lampaan-, hirven- ja muun riistan lihaa voit käyttää. Jauhelihan karkeus on sopiva lihan karkeus alle 1-vuotiaalle lapselle.

Kaloista sopivat kirjolohi, kuha, pakastesei, siika, lahna, puna-ahven ja pienet silakat. Käytä aina ruodotonta kalaa. Kypsä hienonnettu liha- ja kala säilyvät hyvin peitettynä jääkaapissa pari päivää.

Lapsi oppii vähitellen hienontamaan ja nielemään karkeampaa ruokaa, siksi ruokaan kannattaa aina jättää myös pureskeltavaa. Kun lapsi saa ensimmäiset hampaansa, ruokaan voi jättää enemmän pieniä pureskeltavia paloja, esim. kasviksia.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu