Liha- ja kalasoseet vauvalle

4 annosta

Valmistusohje

Lapsen lähestyessä puolen vuoden ikää voit aloittaa lihan, kalan ja kananmunien tarjoamisen. Totutteluvaiheessa 1 tl hienonnettua lihaa riittää yhdelle aterialle. Sen jälkeen alle 1-vuotiaalle riittävä liha- ja kalasosemäärä on 1–1 ½ rkl ateriaa kohti.

Sian-, naudan- ja broilerin liha sopivat soseaterioille hyvin. Myös poron-, lampaan-, hirven- ja muun riistan lihaa voit käyttää. Jauhelihan karkeus on sopiva lihan karkeus alle 1-vuotiaalle lapselle.

Kaloista sopivat esimerkiksi muikku, pakastesei, siika, kasvatettu kirjolohi ja Norjan lohi. Käytä aina ruodotonta kalaa. Kypsä hienonnettu liha- ja kala säilyvät hyvin peitettynä jääkaapissa 1-2 päivää.

Lapsi oppii vähitellen hienontamaan ja nielemään karkeampaa ruokaa, siksi ruokaan kannattaa aina jättää myös pureskeltavaa. Kun lapsi saa ensimmäiset hampaansa, ruokaan voi jättää enemmän pieniä pureskeltavia paloja, esim. kasviksia.

Katso resepti vauvan kala-kasvissoseeseen täältä.
Liha-kasvissoseen ohjeen löydät täältä.

Hiilijalanjälki
0 kg CO2 ekv