Valmistusohje

Annoksesta tulee 3 leipää

1/2 l piimää
1/2 l vettä
50 g hiivaa
3–4 dl puolukkasurvosta
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
reilu 1 kg vehnäjauhoja
n. 1/2 kg hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina.
  4. Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
  5. Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 92 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 2.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
  • Sokerit 1.9 g
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Natrium 65.6 mg
  • Kalsium 13.6 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 0.3 mg