Ainesosat

  • 5 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 50 g
    Hiiva
  • 3 1/2 dl
    Puolukkasurvos, sokeriton
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Sokeri
  • 55 g
    Pähkinä, hasselpähkinä
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 1000 g
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 500 g
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 1741 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.5 mg
  • Rauta 9.3 mg
  • Kalsium 254.4 mg
  • Natrium 1230.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 19.5 g
  • Sokerit 34.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 316.1 g
  • Proteiini 48.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
  • Rasva 40.2 g

Valmistusohje

Annoksesta tulee 3 leipää

1/2 l piimää
1/2 l vettä
50 g hiivaa
3–4 dl puolukkasurvosta
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
reilu 1 kg vehnäjauhoja
n. 1/2 kg hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina.
  4. Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
  5. Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.
Jaa sivu