Makea puolukkaleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/puolukkaleip_netti.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
- Leivonnaiset suolaiset
- Munaton
- Syksy
Valmistusohje
Annoksesta tulee 3 leipää
1/2 l piimää
1/2 l vettä
50 g hiivaa
3–4 dl puolukkasurvosta
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
reilu 1 kg vehnäjauhoja
n. 1/2 kg hiivaleipäjauhoja
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
- Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy.
- Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina.
- Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
- Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
- Paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
92
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
- Sokerit 1.9 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 65.6 mg
- Kalsium 13.6 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0.3 mg
Ainesosat
-
500 gJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
1000 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlRypsiöljy
-
55 gPähkinä, hasselpähkinä
-
1 dlSokeri
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 1/2 dlPuolukkasurvos, sokeriton
-
50 gHiiva
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
5 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa