Valmistusohje

Annoksesta tulee 3 leipää

1/2 l piimää
1/2 l vettä
50 g hiivaa
3–4 dl puolukkasurvosta
2 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 dl rypsiöljyä
reilu 1 kg vehnäjauhoja
n. 1/2 kg hiivaleipäjauhoja

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, puolukka, sokeri, pähkinärouhe ja öljy.
  3. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta pehmeä taikina.
  4. Laita taikina voideltuihin leipävuokiin.
  5. Kohota leipiä noin tunti ja leikkaa sitten leipien pintaan viillot.
  6. Paista uunissa 200°C:ssa 30–40 minuuttia.

Ainesosat

  • 5 dl
    Piimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 50 g
    Hiiva
  • 3 1/2 dl
    Puolukkasurvos, sokeriton
  • 2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Sokeri
  • 55 g
    Pähkinä, hasselpähkinä
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 1000 g
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 500 g
    Jauho, hiivaleipävehnäjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 92 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 13.6 mg
  • Natrium 65.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 1.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.9 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2.1 g
Jaa sivu