Mausteiset hernerouheohukaiset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/hernerouhepihvit_kuva_jaana_kankaanp.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
Valmistusohje
3 dl kuoretonta hernerouhetta
6 dl kasvislientä
1–2 keitettyä jauhoista perunaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
2 kananmunaa
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl perunajauhoja
voita paistamiseen
- Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja kaada sen joukkoon hernerouhe. Älä keitä enää. Anna rouheen pehmetä kannen alla noin puoli tuntia.
- Hienonna perunat haarukalla hienoksi.
- Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli.
- Raasta porkkana.
- Sekoita jäähtynyt hernerouhe, hienonnetut perunat ja sipulit, porkkanaraaste, munat, mausteet ja perunajauhot.
- Sekoita taikinaksi ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
- Paista lettupannulla pieniä lettuja voissa tai öljyssä.
- Paista molemmilta puolilta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
218
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 7.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 18.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
- Sokerit 4.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 1537.1 mg
- Kalsium 116.1 mg
- Rauta 5.1 mg
- C-vitamiini 4.4 mg
Ainesosat
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 rklMausteet, currya
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 rklJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 rklVoi
-
3 dlSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
6 dlKasvisliemi, laimennettu
-
7 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 1/2 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaa