Hernerouhepihvit

G
4 annosta

Valmistusohje

Hernerouhepihvit
3 dl kuoretonta hernerouhetta
6 dl kasvislientä
1–2 keitettyä jauhoista perunaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
2 kananmunaa
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl perunajauhoja
rasvaa paistamiseen

Minttujogurttikastike
1 ruukku tuoretta minttua
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl hunajaa
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
puolen sitruunan mehu

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja kaada sen joukkoon hernerouhe. Älä keitä enää. Anna rouheen pehmetä kannen alla noin puoli tuntia.
  2. Hienonna perunat haarukalla hienoksi.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli.
  4. Raasta porkkana.
  5. Kun hernerouhe on jäähtynyt, valuta pois vesi, joka ei ole imeytynyt rouheesee. Sekoita keskenään hernerouhe, hienonnetut perunat ja sipulit, porkkanaraaste, munat, mausteet ja perunajauhot.
  6. Sekoita taikinaksi ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
  7. Lisää rasva lettupannun koloihin ja kuumenna.
  8. Paista taikinasta pieniä pihvejä. Paista molemmilta puolilta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  9. Valmista minttukastike hienontamalla minttu ja sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  10. Tarjoa pihvit minttujogurttikastikkeen ja keitetyn ohran tai riisin kanssa.
Hiilijalanjälki
0.74 kg CO2 ekv
  • Energia 218 kcal/annos
  • Rasva 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 18.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 1537.1 mg
  • Kalsium 116.1 mg
  • Rauta 5.1 mg
  • C-vitamiini 4.4 mg