Valmistusohje

3 dl kuoretonta hernerouhetta
6 dl kasvislientä
1–2 keitettyä jauhoista perunaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
2 kananmunaa
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl perunajauhoja
voita paistamiseen

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja kaada sen joukkoon hernerouhe. Älä keitä enää. Anna rouheen pehmetä kannen alla noin puoli tuntia.
  2. Hienonna perunat haarukalla hienoksi.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli.
  4. Raasta porkkana.
  5. Sekoita jäähtynyt hernerouhe, hienonnetut perunat ja sipulit, porkkanaraaste, munat, mausteet ja perunajauhot.
  6. Sekoita taikinaksi ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
  7. Paista lettupannulla pieniä lettuja voissa tai öljyssä.
  8. Paista molemmilta puolilta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 218 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 18.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 1537.1 mg
  • Kalsium 116.1 mg
  • Rauta 5.1 mg
  • C-vitamiini 4.4 mg
Jaa sivu