Valmistusohje

3 dl kuoretonta hernerouhetta
6 dl kasvislientä
1–2 keitettyä jauhoista perunaa
2–3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 porkkana
2 kananmunaa
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl perunajauhoja
voita paistamiseen

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja kaada sen joukkoon hernerouhe. Älä keitä enää. Anna rouheen pehmetä kannen alla noin puoli tuntia.
  2. Hienonna perunat haarukalla hienoksi.
  3. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sipuli.
  4. Raasta porkkana.
  5. Sekoita jäähtynyt hernerouhe, hienonnetut perunat ja sipulit, porkkanaraaste, munat, mausteet ja perunajauhot.
  6. Sekoita taikinaksi ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
  7. Paista lettupannulla pieniä lettuja voissa tai öljyssä.
  8. Paista molemmilta puolilta noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Ainesosat

  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 rkl
    Mausteet, currya
  • 1 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Jauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
  • 1 rkl
    Voi
  • 3 dl
    Soijarouhe, vaalea tai tumma
  • 6 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 1 1/2 kpl
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana

Reseptin ravintosisältö

Energia 218 kcal/annos
  • Rasva 7.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 18.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 1537.1 mg
  • Kalsium 116.1 mg
  • Rauta 5.1 mg
  • C-vitamiini 4.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu