Mustaherukkavispipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/Mustaherukka-vispi-1.jpg
-
Avainsanat:
Valmistusohje
200 g mustaherukoita (pakaste)
1 l vettä
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 dl tummia mannasuurimoita
Lisäksi:
Maitoa TAI kauramaitoa
1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Lisää mustaherukat ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia niin, että herukat menevät rikki. (Jos käytät tuoreita marjoja, lisää ne vasta kiehuvaan veteen.)
2. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan veteen vispilällä sekoittaen. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä.
3. Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa puuro maidon kanssa
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
154
kcal/annos
- C-vitamiini 40 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 35.7 mg
- Natrium 196.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Sokerit 16.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.8 g
- Proteiini 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.6 g
Ainesosat
-
200 gmustaherukoita (pakaste)
-
1000 g1 l vettä
-
85 g1 dl sokeria
-
0.5 tlsuolaa
-
10 rkl1,5 dl tummia mannasuurimoita