Mustaherukkavispipuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_mustaherukkavispipuuro_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Marjaherkut
- Perinneruoat
Valmistusohje
200 g mustaherukoita (pakaste)
1 l vettä
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 dl tummia mannasuurimoita
Lisäksi:
Maitoa TAI kauramaitoa
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Lisää mustaherukat ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia niin, että herukat menevät rikki. (Jos käytät tuoreita marjoja, lisää ne vasta kiehuvaan veteen.)
- Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan veteen vispilällä sekoittaen. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä.
- Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa puuro maidon kanssa
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
154
kcal/annos
- C-vitamiini 40 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 35.7 mg
- Natrium 196.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Sokerit 16.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 37.8 g
- Proteiini 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.6 g
Ainesosat
-
200 gmustaherukoita (pakaste)
-
1000 g1 l vettä
-
85 g1 dl sokeria
-
0.5 tlsuolaa
-
10 rkl1,5 dl tummia mannasuurimoita