Mustaherukkavispipuuro

Iki-ihana vispipuuro valmistuu monenlaisista suurimoista ja marjoista! Tämän ohjeen puuro saa rutkasti kuitua ja vitamiineja tummista mannasuurimoista ja marjasoseesta.

8 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
2 dl tummia mannasuurimoita
3 dl kotimaisia mustaherukoita soseutettuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
2. Vatkaa mannasuurimot veteen ohuena nauhana.
3. Anna kypsyä 10 minuuttia hiljaa hautuen kannen alla välillä sekoittaen.
4. Soseuta kokonaiset marjat esim. sauvasekoittimella.
5. Lisää sose kypsään puuroon. Sekoita.
6. Maista ja makeuta sokerilla mieleiseksi.
7. Jäähdytä puuro viileässä. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
8. Kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hieman sokeria.
9. Tarjoa kylmän maidon, kauramaidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki: Käytä puurossa kotimaisia marjoja, niitä ei tarvitse kuumentaa ja vitamiinit säilyvät paremmin.

Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
  • Energia 116 kcal/annos
  • Rasva 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.6 g
  • Sokerit 14.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 73.7 mg
  • Kalsium 26.8 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 37.5 mg