Avainsanat:

Valmistusohje

200 g mustaherukoita (pakaste)
1 l vettä
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1,5 dl tummia mannasuurimoita
Lisäksi:
Maitoa TAI kauramaitoa

1. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Lisää mustaherukat ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia niin, että herukat menevät rikki. (Jos käytät tuoreita marjoja, lisää ne vasta kiehuvaan veteen.)
2. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan veteen vispilällä sekoittaen. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä.
3. Jäähdytä puuro kylmäksi. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa puuro maidon kanssa

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 154 kcal/annos
  • C-vitamiini 40 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 35.7 mg
  • Natrium 196.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Sokerit 16.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.8 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.6 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*