Borsch-nakkikeitto

10 annosta

Valmistusohje

500 g punajuurta
2-3 porkkanaa
100 g juuriselleriä
n. 700 g kaalia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
3 rkl tomaattipyreetä
2 l kana-, liha- tai kasvislientä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
2 laakerinlehteä
10 kokonaista mustapippuria
400g nakkeja
2 tl suolaa
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
lisukkeeksi: smetanaa tai ranskankermaa

1.Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri. Raasta ne raastimen karkealla terällä.
2.Leikkaa kaali ja sipulit suikaleiksi. Hienonna valkosipulit.
3.Kuumenna öljy isossa kattilassa. Kuullota kasvissuikaleita sekoitellen kattilassa, jotta ne pehmenevät hiukan.
4.Lisää liemi, valkoviinietikka, tomaattipyree, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla keskiteholla kunnes kypsää (noin 45-60min).
5.Viipaloi nakit ja ruskista ne kevyesti paistinpannulla.
6.Lisää nakit keittoon ja anna hautua 5 minuuttia ennen tarjoamista.
7.Maista ja mausta suolalla. Lisää tarvittaessa mausteita, etikkaa ja hiukan vettä.
8.Silppua pinnalle persiljaa. Tarjoa borssikeitto ranskankerman tai smetanan kanssa.

(reseptistä tulee noin 8-10 annosta)

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.72 kg CO2 ekv
  • Energia 178 kcal/annos
  • Rasva 12.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13 g
  • Sokerit 8.1 g
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Natrium 872.1 mg
  • Kalsium 62.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 39 mg