Rukiiset pikkupasteijat

Nämä ihanat pasteijat onnistuvat myös valmiista ruis-perunataikinasta. Kokeile rohkeasti myös muita marmeladeja ja juustoja täytteenä.

10 annosta

Valmistusohje

Ruis-perunataikina

250 g leivontamargariinia
250 g maitorahkaa
2 dl perunamuusijauhetta
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa

Väliin
Pihlajanmarja/tyrni-porkkanamarmeladia
Aurajuustoa tai muuta voimakasta juustoa
Mustapippuria myllystä

Voiteluun
1 kananmuna

  1. Valmista ensin taikina. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini notkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa rahka rasvan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan puuharukalla sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä kylmässä vähintään 30 minuuttia.
  2. Kaulitse taikina levyksi ja leikkaa siitä pyöreitä pohjia esimerkiksi juomalasilla tai muotilla.
  3. Laita taikinapohjan päälle pieni nokare marmeladia ja juustoa. Rouhi päälle hieman mustapippuria. Taita taikina kahtia ja painele reuna huolellisesti kiinni. 4. Voitele kananmunalla. Voitelu ei ole välttämätöntä. Paista pasteijoita 225 asteessa 10–15 minuuttia kauniin värisiksi. Tarjoa makean suolaisena kahvileipänä tai osana juustotarjotinta.
Hiilijalanjälki
0.36 kg CO2 ekv
  • Energia 281 kcal/annos
  • Rasva 23 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10 g
  • Proteiini 6.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 571.8 mg
  • Kalsium 224.4 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg

Testattu Marttakeittiössä