Sameettinen tomaattikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_tomaattinenkeitto_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Munaton
- Pikkukokki (lapsille)
Valmistusohje
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tlk tomaattimurskaa
n. 0,5 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2-3 rkl tomaattipyreetä
1 mm suolaa
2 tl sokeria
1 mm mustapippuria
1 tl kuivattua basilikaa
150 g vuohenjuustoa
(tuoretta basilikaa)
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota oliiviöljyssä isohkossa kattilassa.
- Lisää sipuleiden joukkoon tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen vähintään 20 minuuttia.
- Lisää joukkoon vuohenjuusto sekä mausteet ja soseuta. Tarjoile halutessasi tuoreen basilikan kanssa
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
244
kcal/annos
- Rasva 15.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
- Proteiini 8.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
- Sokerit 13 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 778.9 mg
- Kalsium 77.1 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 30 mg
Ainesosat
-
150 gVuohenjuusto, pehmeä
-
2 tlSokeri
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
800 gTomaattimurska
-
2 rklOliiviöljy
-
23 gValkosipuli
-
1 kplSipuli