Valmistusohje

5–6 perunaa (500 g)
3–4 porkkanaa (200 g)
8 dl vettä
2 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota
1 ps kotimaisia (pakaste)herneitä (200 g)
2 dl ruokakermaa
400 g savulohta tai savusiikaa
(suolaa)
tillisilppua

  1. Pese ja kuori perunat sekä porkkanat. Lohko perunat neljään osaan ja viipaloi porkkanat. Isot porkkanat voit ensin leikata puoliksi pituussuunnassa.
  2. Kuumenna kattilassa vesi ja kalafondi. Lisää perunat ja keitä niitä 5–10 minuuttia, lisää sitten porkkanaviipaleet. Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä.
  3. Lisää herneet ja kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja lisää paloiteltu savukala. Tarkista maku ja mausta suolalla tarvittaessa. Ripottele pinnalle tillisilppua.

Kommentit (1)

  1. Huippu hyvää tuli😊👍Kiitos Vinkistä❤

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu