Savukalakeitto

4 annosta
    Avainsanat:

Valmistusohje

6 perunaa (500 g) 1 sipuli hienonnettuna 3-4 porkkanaa (200 g) 8 dl vettä 2 rkl kalafondia tai 2 kalaliemikuutiota 1 pss kotimaisia (pakasteherneitä) 2 dl ruokakermaa tai kasvikermaa 400 g savulohta tai savusiikaa (suolaa, pippuria) tillisilppua Pese ja kuori perunat sekä porkkanat. Paloittele perunat ja viipaloi porkkanat. Isot porkkanat voit ensin leikata puoliksi pituussuunnassa. Kuumenna kattilassa vesi ja kalafondi. Lisää perunat ja hienonnettu sipuli ja keitä niitä 5–10 minuuttia, lisää sitten porkkanaviipaleet. Jatka keittämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ja porkkanat ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää herneet ja kerma. Kuumenna keitto uudelleen ja lisää paloiteltu savukala. Sekoita varovasti. Tarkista maku ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Ripottele pinnalle tillisilppua. Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.35 kg CO2 ekv
  • Energia 334 kcal/annos
  • Rasva 10.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 28.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37 g
  • Sokerit 6.9 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 1363.1 mg
  • Kalsium 63.9 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 27.4 mg