Sima

G
30 annosta

Valmistusohje

5 l vettä
300-350 g sokeria (3,5-4 dl)
300-350 g fariinisokeria (4-5 dl)
2 sitruunaa
pieni nokare hiivaa, 1/5 teelusikallinen (herneen siemenen kokoinen)

1. Pese sitruunat ja kuori niistä keltainen osa perunankuorimaveitsellä.
2. Poista sitruunoista kuoren valkoinen osa ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
3. Pane sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokerit kulhoon.
4. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle.
5. Sekoita ja anna seistä jonkin aikaa kannen alla.
6. Lisää loput vedestä kylmänä.
7. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä.
8. Anna olla huoneen lämmössä kannen alla kunnes se alkaa vähän käydä, noin päivän ajan.
9. Pane puhtaisiin pulloihin muutama rusina ja 1 tl sokeria.
10. Siivilöi sima ja valuta pulloihin. Käytä pullotuksessa apuna kauhaa ja suppiloa.
11. Korkita löyhästi.
12. Vie viileään paikkaan. Tarkkaille käymistä. Kun käyminen on lakannut tai lähes lakannut, voit sulkea korkit napakammin.
13. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pinnalle. Tähän kuluu muutama päivä.

Vinkki: Voit korvata toisen sitruunan yhdellä verigreipillä tai greipillä tai 2 limellä. Jos haluat vähän erilaista makua simaan, lisää ennen kiehuvan veden kaatamista sokereiden ja sitruunoiden joukkoon tuoreen mintun oksia. Greipin kanssa voi kokeilla mausteena myös paria oksaa rosmariinia.

Testattu Marttakeittiössä



Hiilijalanjälki
0.13 kg CO2 ekv
  • Energia 96 kcal/annos
  • Rasva 0 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Sokerit 23.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 1.8 mg
  • Kalsium 6.4 mg
  • Rauta 0 mg
  • C-vitamiini 2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus