Valmistusohje

5 l vettä
300-350 g sokeria (3,5-4 dl)
300-350 g fariinisokeria (4-5 dl)
2 sitruunaa
pieni nokare hiivaa (herneen siemenen kokoinen)

1. Pese sitruunat ja kuori niistä keltainen osa perunankuorimaveitsellä.
2. Poista sitruunoista kuoren valkoinen osa ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
3. Pane sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokeri kulhoon.
4. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle.
5. Sekoita ja anna seistä jonkin aikaa kannen alla.
6. Lisää loput vedestä kylmänä.
7. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä.
8. Anna olla huoneen lämmössä kunnes se alkaa vähän käydä, noin päivän ajan.
9. Pane puhtaisiin pulloihin muutama rusina ja 1 tl sokeria.
10. Siivilöi sima pulloihin.
11. Korkita löyhästi.
12. Vie viileään paikkaan. Tarkkaille käymistä. Kun käyminen on lakannut tai lähes lakannut, voit sulkea korkit napakammin.
13. Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pinnalle. Tähän kuluu muutama päivä.

Vinkki: Voit korvata toisen sitruunan yhdellä verigreipillä tai greipillä tai 2 limellä. Jos haluat vähän erilaista makua simaan, lisää ennen vkiehuvan veden kaatamista sokereiden ja sitruunoiden joukkoon tuoreen mintun oksia. Greipin kanssa voi kokeilla mausteena myös paria oksaa rosmariinia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 96 kcal/annos
  • C-vitamiini 2 mg
  • Rauta 0 mg
  • Kalsium 6.4 mg
  • Natrium 1.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 23.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g
Jaa sivu