Ainesosat

  • 50 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 350 g
    Sokeri
  • 180 g
    Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen
  • 10 g
    Hiiva
  • 350 g
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 724 kcal/annos
  • C-vitamiini 14.9 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 47.7 mg
  • Natrium 13.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 175.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 177.6 g
  • Proteiini 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.3 g

Valmistusohje

5 l vettä
350 g sokeria
350 g fariinisokeria
2 sitruunaa
nokare hiivaa

1. Pese sitruunat ja kuori niistä keltainen osa perunankuorimaveitsellä.
2. Poista sitruunoista kuoren valkoinen osa ja leikkaa hedelmäliha viipaleiksi.
3. Pane sitruunaviipaleet, sitruunankuoren keltainen osa ja sokeri kulhoon.
4. Kuumenna puolet vesimäärästä kiehuvaksi ja kaada sima-ainesten päälle.
5. Sekoita ja anna seistä jonkin aikaa kannen alla.
6. Lisää loput vedestä kylmänä.
7. Lisää hiiva, kun liemi on huoneenlämpöistä.
8. Anna olla huoneen lämmössä kunnes se alkaa vähän käydä, noin päivän ajan.
9. Pane puhtaisiin pulloihin muutama rusina ja 1 tl sokeria.
10. Siivilöi sima pulloihin.
11. Korkita löyhästi.
12. Vie viileään paikkaan.
13. Käytä, kun rusinat ovat nousseet pinnalle. Tähän kuluu muutama päivä.

Jaa sivu